Educatorii şi învăţătorii nu mai trebuie să absolve studii de licenţă în profilul postului

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru modificarea OUG nr. 92/2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării, precum şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute în hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2013.

272 afișări
Imaginea articolului Educatorii şi învăţătorii nu mai trebuie să absolve studii de licenţă în profilul postului

Educatorii şi învăţătorii nu mai trebuie să absolve studii de licenţă în profilul postului

Astfel, a fost abrogată prevederea potrivit căreia educatorii şi învăţătorii erau obligaţi să absolve studii universitare de licenţă, în profilul postului, pentru a-şi continua activitatea în funcţiile didactice.

Legea abrogă articolul VI din OUG 92/2012, potrivit căruia educatorii şi învăţătorii din sistemul naţional de învăţământ au dreptul să-şi continue activitatea în funcţiile didactice din învăţământul preşcolar, respectiv primar cu condiţia absolvirii studiilor universitare de licenţă în profilul postului în cel mult şase ani de la intrarea în vigoare a ordonanţei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici