Efecte ale codului galben în 10 judeţe. Prima zăpadă: 94 de copaci au fost rupţi în Capitală

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru a îndepărta efectele vremii în zece judeţe. În Capitală, 94 de copaci au fost rupţi din cauza ninsorii, fiind avariate 67 de autoturisme, anunţă IGSU.

371 afișări
Imaginea articolului Efecte ale codului galben în 10 judeţe. Prima zăpadă: 94 de copaci au fost rupţi în Capitală

Efecte ale codului galben în 10 judeţe. Prima zăpadă: 94 de copaci au fost rupţi în Capitală

Pe fondul temperaturilor scăzute şi precipitaţiilor, în ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte în judeţele Buzău, Bacău, Botoşani, Constanţa, Covasna, Harghita, Iaşi, Neamţ, Vrancea şi Tulcea şi municipiul Bucureşti. Majoritatea evenimentelor au constat în arbori doborâţi de vântul puternic, derapaje uşoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricţii rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a fi deszăpezite.

La nivel naţional, pompierii împreună cu echipele administratorilor drumurilor au intervenit pentru deblocarea a 46 de autoturisme, microbuze şi autobuze, precum şi pentru deszăpezirea a două ambulanţe care se deplasau la caz prin zone acoperite de zăpadă.

În Capitală, 94 de copaci au fost rupţi din cauza ninsorii, fiind avariate 67 de autoturisme. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

În localitatea Cochirleanca din Buzău s-a intervenit cu două utilaje ale drumarilor pentru deblocarea din zăpadă a unei ambulanţe care se deplasa la caz. Pe acelaşi tronson de drum au fost deblocate şi cinci autoturisme care nu mai puteau înainta. Şi în localitatea Lanurile s-a depus un strat de zăpadă care a condus la blocarea a trei autoturisme. O freză de la Drumurile Judeţene a deszăpezit carosabilul, iar cele cinci persoane din maşini au putut să continue drumul.

În judeţul Covasna, pe DN 2, în zona localităţii Ojdula s-a intervenit cu utilaje pentru deblocarea din zăpadă a 5 autoturisme şi un microbuz. De asemenea, pe DN 15, în zona localităţii Creanga din Harghita s-a intervenit pentru deblocarea din zăpadă a 4 autotrenuri şi 10 autoturisme.

În localităţile Scânteia şi Mădârjac din judeţul Iaşi, echipajele ISU au acţionat cu autospecialele pentru victime multiple (ATPVM) pentru transportul la spital a 5 persoane cu afecţiuni şi a unei gravide.

Pe DJ 207C, în zona localităţii Ion Creangă din Neamţ, drumarii au acţionat cu pentru deblocarea din zăpadă a unui autobuz cu 20 de persoane.

În judeţul Vrancea s-a acţionat pe DN 2N, DN 2L, DJ 205D şi DJ 205E, pentru deblocarea din zăpadă a autoturismelor neechipate corespunzător sau a celor care nu mai puteau înainta din cauza stratului mare de zăpadă.

În continuare, meteorologii au transmis o informare care vizează toată ţara, fiind prognozate temperaturi scăzute, polei, precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului.

Peste 4.800 de pompieri cu şenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte maşini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiţi să acţioneze în sprijinul populaţiei din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici