Efectele cursurilor online. Cum îi afectează pe copii lipsa de interacţiune

  • Alexia, elevă: Îmi plăcea să joc volei, dar acum este mult mai greu
  • Sorina, profesor: Învăţau să lucreze în echipă, dar se şi remarcau ca lideri
  • Psiholog: Sportul de echipă înseamnă competitivitate şi colaborare
370 afișări
Imaginea articolului Efectele cursurilor online. Cum îi afectează pe copii lipsa de interacţiune

Efectele cursurilor online. Cum îi afectează pe copii lipsa de interacţiune

Lungi erau orele în care elevii băteau mingea în curtea şcolii. Acum stau blocaţi in fata laptopului, iar lipsa sporturilor de echipă a început deja să se simtă. Uite şi cazul Alexiei, elevă în clasa a V-a, la şcoala numărul 7 din Băneasa.

Alexia Stan, elevă: Îmi este foarte dor să mă joc cu colegii mei, să ne jucăm joculeţele în curtea şcolii şi să fac sportul afară. Îmi plăcea mult voleiul pentru că mă relaxa foarte mult, dar în perioada asta, desigur, îmi este mai greu.

Sorina Moise, profesoară de educaţie fizică tot la şcoala numărul 7, spune că deşi s-a adaptat la predarea online, nimic nu se compară cu sportul în grup. A observat asta la elevii ei, care erau obişnuiţi să se joace cu mingea în fiecare oră.

Sorina Moise, profesor de sport: Lucrează exerciţii, dar exerciţiile sunt doar pentru dezvoltarea musculară, nu implică deplasare, nu implică interacţiune cu ceilalţi şi asta le lipseşte foarte mult. Sportul de echipă îi ajuta foarte mult să înveţe să lucreze în echipă, să mai lase de la ei, să se remarce ca lideri.

Mihaela Dinu este psiholog la Salvaţi Copiii şi îţi explică ce înseamnă un sport de echipă pentru cei mici.

Mihaela Dinu, psiholog: Înseamnă colaborare, să se accepte unul cu celălalt, să se ajute, spiritul de echipă acela despre care tot se spune, şi pur şi simplu este stimulativ din punct de vedere cognitiv această interacţiune. Antrenamentele acestea se pot face în grupuri foarte mici deci pot menţine din când în când, probabil cu o frecvenţă mai scăzută, aceste întâlniri şi cu măsuri de protecţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici