Elena Băsescu a plătit 300 de lei pe zi, pentru că a stat într-o rezervă

Elena Băsescu a plătit 300 de lei pe zi pentru că a vrut să stea într-o rezervă pe durata internării în Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti (SUUB), unde miercuri, înainte de externare, a fost împărţit un tort jurnaliştilor şi celor care erau cu bolnavi la spital.

1492 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu a plătit 300 de lei pe zi, pentru că a stat într-o rezervă

Elena Băsescu a plătit 300 de lei pe zi, pentru că a stat într-o rezervă

Suma de 300 de lei pe zi pentru a fi internat într-o rezervă la Spitalul Universitar din Capitală este prevăzută într-un ordin al ministrului Sănătăţii, a explicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SUUB, doctorul Leonard Grecescu.

"A plătit deja. Este vorba de suma de 300 de lei pe zi. În total a achitat 1.500 de lei", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SUUB, doctorul Leonard Grecescu.

Acesta a mai explicat că suma a fost percepută, în baza legislaţiei medicale.

Elena Băsescu urmează să părărsescă spitalul înpreună cu fiica ei, miercuri după ora 15.00.

Cu două ore înainte de externare, în faţa Spitalului Univeristar, a fost adus un tort de 70/60 de centimetri, din ciocolată şi fructe de pădure, pe care era aşezată fundă mare roz din cremă şi era scris, tot cu roz, "Sofia - Anais", numele pe care l-a primit nepoata preşedintelui. Tortul a fost împărţit junaliştilor şi aparţinătorilor care se aflau în faţa spitalului.

Potrivit ordinului ministrului Sănătăţii 423/2013, fiecare unitate sanitară poate percepe un tarif pentru internarea pacientului în condiţii speciale, ce nu poate depăşi însă 300 de lei pe zi.

"Asiguraţii suportă contravaloarea serviciilor hoteliere (cazare şi/sau masă) cu un grad ridicat de confort, peste confortul standard, acordate la cererea acestora. Prin confort standard, în ceea ce priveşte cazarea, se înţelege salon cu minimum 3 paturi, grup sanitar propriu, cu respectarea normelor igienico-sanitare şi fără dotări suplimentare (televizor, radio, telefon, frigider şi altele asemenea), iar în ceea ce priveşte masa, cea acordată la nivelul alocaţiei de hrană stabilite prin acte normative. Contravaloarea serviciilor hoteliere cu grad ridicat de confort se stabileşte de fiecare unitate sanitară furnizoare de servicii spitaliceşti. Pentru unităţile sanitare publice cu paturi contribuţia personală a asiguraţilor pentru aceste servicii este de maxim 300 lei/zi", se arată în ordin.

Primul copil al Elenei Băsescu şi, în acelaşi timp, primul nepot al preşedintelui, a venit pe lume pe 1 septembrie, în ziua în care mama a împlinit un an de căsătorie cu Bogdan Ionescu.

Elena Băsescu a scris pe Facebook, într-o postare de marţi, că numele fetiţei sale este Sofia Anais Ionescu-Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu declara, duminică, la ieşirea din Spitalul Universitar, că este bucuros că a primit "nobilul titlu de bunic", iar nepoţica sa, despre care a spus, râzând, că seamănă cu el, este sănătoasă şi "deja a supt".

Întrebat cu cine seamănă copilul, Băsescu a răspuns: "Cu mine, sigur. Se vede, că s-a şi grăbit să iasă".

Băsescu a spus că naşterea a fost prematură, copilul fiind aşteptat peste trei săptămâni, dar doctorii au decis că este mai bine ca operaţia să aibă loc la acest moment.

O fotografie în care şeful statului apare ţinându-şi în braţe nepoţica a fost postată, duminică, pe contul de Facebook "Alături de preşedintele nostru", la scurt timp după ce Traian Băsescu şi-a vizitat fiica, la Spitalul Universitar.

Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu s-au căsătorit, în septembrie 2012, la câteva zile după revenirea la Palatul Cotroceni a preşedintelui Traian Băsescu, care a fost suspendat două luni în vara anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici