Elena Udrea: Am făcut plângere la Parchet. Un martor, determinat de procurori să susţină lucruri contra mea

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a anunţat, joi, că a făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) după ce a primit informaţii că un martor a fost determinat de procurorii DNA să susţină anumite lucruri împotriva ei.

1508 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea: Am făcut plângere la Parchet. Un martor, determinat de procurori să susţină lucruri contra mea

Udrea: Am făcut plângere la Parchet. Un martor, determinat de procurori să susţină lucruri contra mea

„E un demers foarte serios. Plângerea pe care eu am făcut-o este chiar un demers important şi în contextul în care vorbim despre înregistrări care arată modul în care se derulează anchetele şi cum se implică procurori, cred ca e foarte credibil ceea ce mi s-a întâmplat zilele trecute. (...) Presupun că este vorba de un domn, cel care mi-a transmis date foarte credibile şi începuturi de dovezi cum că ar deţine o înregistrere a unei convorbiri dintre procurori , şi procurori şi poliţişti, implicaţi într-un dosar care mă vizează şi care este în anchetă la DNA din care reiese că a fost determinat un martor, o persoană, să susţină anumite lucruri împotriva mea”, a spus Elena Udrea, joi, la Antena 3.

Fostul ministru a mai spus că i s-au cerut 10.000 de euro pentru a i se pune la dispoziţie înregistrarea respectivă.

„Eu nu pot să fac anchetă paralelă. Sunt un simplu cetăţean. Am apelat la Parchetul General şi am indicat mijloacele de probă pentru situaţie pe care o invoc şi cred că ancheta va putea duce la aflarea devărului în situaţia aceasta”, a adăugat Elena Udrea.

Elena Udrea a mai spus că, din punctul său de vedere, crede că este dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009.

În această cauză, procurorii o acuză pe Elena Udrea că a fost cea care a realizat legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie.

Şi Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte al României, este cercetată pentru instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani, în legătură cu campania electorală din anul 2009.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici