Elena Udrea, despre dosarul "Gala Bute": O mizerie de dosar

Elena Udrea a declarat, luni, la instanţa supremă, că dosarul "Gala Bute", în care a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare, este o "mizerie", fostul ministru precizând că ar trebui dată o soluţie de achitare în cazul său.

541 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea, despre dosarul "Gala Bute": O mizerie de dosar

Elena Udrea, despre dosarul "Gala Bute": O mizerie de dosar

"Şase ani închisoare pentru «Gala Bute», în condiţiile în care nu mi s-a admis expertiza. Infracţiunea de abuz în serviciu este o infracţiune cu prejudiciu. Din moment ce nu avem expertiză, de unde ştim că avem prejudiciu? Acesta este numai un exemplu din tot ce este în această mizerie de dosar (...) Decizia de condamnare era deja luată de când a ajuns dosarul la ÎCCJ. Este obligatoriu să fiu achitată. Dacă nu există prejudiciu, dacă nu există nimeni acuzat de vreo greşeală în acest dosar, un ministru nu face proceduri. Dacă s-a greşit cumva în procedura care s-a derulat la minister, atunci ar trebui să mai fie cineva vinovat, gen şeful de servciu sau directorul care a derulat procedura, ori în acest dosar nu este nimeni acuzat, în afară de ministru, care a luat şi şase ani închisoare", a declarat Elena Udrea, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Fostul ministru s-a declarat nemulţumit că denunţul depus împotriva lui Florian Coldea şi a Laurei Codruţa Kovesi a fost soluţionat de procurori într-o singură zi.

"Am făcut nişte denunţuri, dar nu le-a luat nimeni în seamă. Eu am denunţat în ianuarie 2015 pe domnul Coldea şi pe doamna Kovesi şi, la vremea aceea, desigur doamna procuror Morar a închis foarte repede denunţul. Cel mai rapid denunţ soluţionat vreodată. Într-o zi. Alte denunţuri nu am de făcut, acelea au fost singurele şi nu numai că nu m-au ajutat pe mine la nimic, nu ne-au ajutat pe noi la nimic că uitaţi, după aproape trei ani de zile descoperim că ceea ce am spus eu atunci era adevărat", a completat Udrea.

Elena Udrea s-a prezentat, luni, la instanţa supremă, unde s-a judecat primul termen al apelului declarat în dosarul "Gala Bute".

Procesul a fost însă amânat pentru 27 noiembrie, la cererea avocaţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici