Elena Udrea: Încă de la început am afirmat că Legea Capitalei trebuie adoptată de Parlament

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, joi, că încă de la început a susţinut că Legea Capitalei trebuie adoptată de Parlament, arătând că referendumul nu îşi atinge obiectivul urmărit de PDL de informare corectă a bucureştenilor, fiind un instrument de manipulare în mâna PSD şi PNL.

419 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea: Încă de la început am afirmat că Legea Capitalei trebuie adoptată de Parlament

Elena Udrea: Încă de la început am afirmat că Legea Capitalei trebuie adoptată de Parlament (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"PDL a susţinut şi susţine în continuare nevoia de reformare administrativă a municipiului Bucureşti. Pentru acest motiv, am iniţiat Legea Capitalei. Încă de la început am afirmat că Legea Capitalei, o lege a modernizării municipiului Bucureşti, trebuie să fie adoptată de Parlament după informarea şi consultarea cetăţenilor. În acest scop, am organizat zeci de dezbateri cu mii de reprezentanţi ai societătii civile, ai asociaţilor profesionale şi de proprietari şi am derulat o campanie de informare a bucureştenilor referitoare la conţinutul iniţiativei noastre legislative, tocmai pentru a demonstra buna credinţă şi onestitatea demersului nostru", a precizat, pentru MEDIAFAX, Elena Udrea.

Ea a afirmat că PDL este singurul partid care a adus în atenţia opiniei publice "soluţii de reformare administrativă a capitalei, în timp ce PSD şi PNL nu fac altceva decât să îi dezinformeze pe bucureşteni cu privire la conţinutul iniţiativei noastre legislative".

"Cel mai vocal adversar al reformei pe care noi o propunem este Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, care nu are alt scop decât să îşi protejeze poziţia privilegiată de administrator al sectorului cu cel mai mare buget din Bucureşti", a adăugat Elena Udrea.

Potrivit Elenei Udrea, Sorin Oprescu, împreună cu PSD şi PNL, au iniţiat în Consiliul General organizarea referendumului, iar PDL a votat această iniţiativă, plecând de la premisa că referendumul constituie o bună ocazie de informare a cetăţenilor cu privire la proiectul Legii Capitalei.

"Constatăm însă că PNL şi PSD continuă să îi mintă pe bucureşteni, afirmând, de exemplu, că Legea Capitalei desfiinţeaza sectoarele. Este evident că, în aceste condiţii, referendumul nu îşi atinge obiectivul urmărit de PDL, acela de informare corectă a bucureştenilor, fiind doar un instrument de manipulare în mâna PSD şi PNL", a mai spus Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că nu este nevoie de realizarea unui referendum în Bucureşti, precizând că s-a exagerat şi că Parlamentul este cel care decide dacă se desfiinţează sectoarele Capitalei.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici