Elena Udrea, REŢINUTĂ în dosarul Microsoft. Ea a fost scoasă din DNA cu cătuşe şi jandarmi, iar în arest a ajuns fără cătuşe: "Nu poţi pune cătuşe adevărului"

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a fost reţinută, marţi seară, de procurorii DNA în dosarul Microsoft. Elena Udrea a ajuns la arestul Capitalei fără a purta cătuşe, lucru care s-a văzut când a ieşit din maşina Poliţiei, deşi la ieşirea din sediul DNA ea era încătuşată.

39463 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea, REŢINUTĂ în dosarul Microsoft. Ea a fost scoasă din DNA cu cătuşe şi jandarmi, iar în arest a ajuns fără cătuşe: "Nu poţi pune cătuşe adevărului"

Elena Udrea, REŢINUTĂ în dosarul Microsoft (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE Udrea a ajuns la arest fără cătuşe

Elena Udrea a ajuns la arestul Capitalei fără a purta cătuşe, lucru care s-a văzut când a ieşit din maşina Poliţiei, deşi la ieşirea din sediul DNA ea era încătuşată.

După ce a fost reţinută în dosarul Microsoft, Udrea a fost scoasă din sediul DNA, cu cătuşe şi flancată de opt jandarmi.

UPDATE Udrea, scoasă din DNA cu cătuşe şi jandarmi: Vă aşteptaţi la altceva? Nu poţi pune cătuşe adevărului

Elena Udrea a fost scoasă din sediul DNA, încătuşată şi înconjurată de opt jandarmi, ea spunându-le jurnaliştilor la ieşire "Ce, vă aşteptaţi la altceva?" şi declarând "Poţi pune cătuşe Elenei Udrea. Nu poţi pune cătuşe adevărului".

Udrea a fost scoasă din sediul DNA, cu cătuşe la mâini şi flancată de opt jandarmi.

Cum a ieşit din sediul DNA, la întrebările jurnaliştilor, Udrea a răspuns: "Ce, vă aşteptaţi la altceva?".

Totodată, în timp ce se îndrepta spre maşina Poliţiei, Udrea a spus: "Poţi pune cătuşe Elenei Udrea. Nu poţi pune cătuşe adevărului".

UPDATE Elena Udrea a fost REŢINUTĂ în dosarul Microsoft

Ordonanţa de reţinere a fost emisă la ora 21.40, urmând să expire în 24 de ore.

Avocatul Elenei Udrea Alexandru Chiciu a precizat, pentru MEDIAFAX, că clienta sa a dat la DNA o declaraţie în care a răspuns cu privire la acuzaţiile ce i s-au adus de procurori. Declaraţiile Elenei Udrea nu au privit alte aspecte decât acuzaţiile anchetatorilor, a mai precizat Chiciu.

Udrea a fost reţinută de procurorii DNA pentru mai multe fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum şi pentru spălare de bani, potrivit unui comunicat emis marţi seară de DNA.

Elena Udrea a venit marţi, în jurul orei 12.00, la DNA, după ce a fost citată de procurori, în urma avizelor de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele Microsoft şi Gala Bute, în care este acuzată de fapte de corupţie.

În 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft. În 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventivă a deputatului, arătând că a încălcat dispoziţiile legale ale controlului judiciar, făcând afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

În dosarul Microsoft, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş este acuzat că ar fi pretins şi primit, de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, suma de 9.000.000 de euro pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de una dintre cele două persoane, încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

DNA mai arată că, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societăţi cu obiect de activitate IT, suma de circa 3 milioane euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România.

Udrea mai este acuzată în dosarul Microsoft că a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în acelaşi dosar, "pentru a-i rezolva problemele din justiţie".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici