Elev de 10 ani, rănit grav, după ce o bucată de tencuială a căzut peste el/ Incidentul, mediatizat două zile mai târziu, în urma apariţiei pe Facebook | FOTO

Un copil de 10 ani, elev la o şcoală din Sebeş, judeţul Alba, a fost rănit la cap, miercuri, după ce o bucată de tencuială de la intrarea în unitatea de învăţământ s-a prăbuşit peste el. Incidentul nu a fost mediatizat şi s-a aflat de el doar vineri, după ce un martor a postat poze pe Facebook.

3272 afișări
Imaginea articolului Elev de 10 ani, rănit grav, după ce o bucată de tencuială a căzut peste el/ Incidentul, mediatizat două zile mai târziu, în urma apariţiei pe Facebook | FOTO

Grav incident la o şcoală din Alba

Un incident grav s-a produs, miercuri, la Şcoala Generală nr. 4 din cartierul Mihail Kogalniceanu al oraşului Sebeş, judeţul Alba, unde o bucată mare de tencuială de la uşa de intrare în unitatea de învăţământ, s-a prăbuşit peste un elev, în vârstă de 10 ani care a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Deşi incidentul a fost anunţat la 112, iar la şcoală s-a deplasat atât un echipaj SMURD, cât şi echipaje de poliţie şi jandarmi, cazul nu a fost mediatizat, aflându-se despre el doar vineri, după ce un localnic care a suprins situaţia, a postat poze pe Facebook.

Potrivit ISU Alba, în urma incidentului a fost rănit un copil în vârstă de 10 ani, elev al şcolii, care a suferit un traumatism cranio-cerebral. El a primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, după care a fost transportat la spital cu ambulanţa SMURD.

Inspectorul şef Marcela Dărămuş, de la ISJ Alba, Marcela Dărămuş a declarat pentru MEDIAFAX că, în prezent, copilul este în afara oricărui pericol şi pentru a lua măsuri se aşteaptă concluzia poliţiştilor care au luat declaraţii de la locul incidentului.

„Am fost informaţi de către unitatea de învăţământ, Şcoala Gimnazială Mihail Kogălniceanu Sebeş, că în data de 29 mai 2019, în jurul orei 10.00, la pauza mare a elevilor, a căzut o bucată de tencuială de pe plafonul exterior al clădirii situat deasupra uşii de acces a personalului didactic. Probabil din cauza ploilor abundente din ultima vreme s-a infiltrat apa şi a provocat desprinderea de pe această platformă, deşi nu se vedea din exterior că este fisurată, potrivit declaraţiei doamnei director din această unitate de învăţământ. Nu a sesizat nimeni că ar fi o problemă la acest plafon. Tencuiala a căzut pe un copil de clasa a IV-a, profesorul de serviciu din curtea şcolii a apelat la numărul de urgenţă 112, echipajul a sosit repede, s-a acordat primul ajutor, iar împreună cu mama elevului s-au deplasat cu salvarea la spital, pentru investigaţii. Acum elevul este în afara oricărui pericol şi încă se fac investigaţii. Aşteptăm rezultatele, doamna director ne-a informat că are o stare în general bună, şi aşteptăm informaţii noi de la mama elevului şi de la medic. S-au dat declaraţii şi la poliţie şi la jandarmerie”, a declarat şefa ISJ Alba. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici