Eleva din Bacău dată dispărută în urmă cu o lună, găsită moartă într-un canal al râului Bistriţa

Eleva de 16 ani dispărută în urmă cu o lună din internatul Liceului Economic din Bacău a fost găsită moartă, vineri, în canalul râului Bistriţa, un incident similar având loc şi în urmă cu un an. Săptămâna trecută o altă elevă care încerca să se sinucidă a fost salvată de colegi.

20120 afișări
Imaginea articolului Eleva din Bacău dată dispărută în urmă cu o lună, găsită moartă într-un canal  al râului Bistriţa

Eleva din Bacău dată dispărută în urmă cu o lună, găsită moartă într-un canal al râului Bistriţa

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, trupul adolescentei a fost observat plutind de un paznic al hidrocentralei de pe canalul de fugă al râului Bistriţa, de la intrarea în municipiul Bacău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul a anunţat autorităţile, iar la faţa locului au ajuns pompierii care au adus la mal trupul neînsufleţit al fetei, poliţiştii reuşind identificarea acesteia pe baza semnalmentelor date de părinţii săi şi de reprezentanţii Liceului Economic Bacău.

Dispariţia fetei a fost semnalată în 28 octombrie de către reprezentanţii Liceului Economic Bacău, unde aceasta învăţa.

Adolescenta a plecat, în mod voluntar, fără aprobarea pedagogului, din internatul Colegiului Economic Bacău, unde era cazată de la începutul anului şcolar. Colegii fetei au găsit atunci un bilet de adio în care eleva îi cererea iertare iubitului său.

Pompierii, cu sprijinul scafandrilor din Vaslui, au căutat-o pe fată, originară din localitatea Bereşti-Tazlău, mai multe zile la rând în canalul râului Bistriţa, după ce poliţiştii au găsit portofelul acesteia plutind pe apă. Ulterior, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au renunţat la căutări.

În iunie anul trecut, o altă elevă a dispărut din căminul Liceului Economic Bacău, fiind găsită ulterior înecată în canalul de fugă al râului Bistriţa.

În urmă cu o săptămână, o altă elevă, tot de 16 ani, a încercat să se sinucidă, aruncându-se în canalul de fugă al râului Bistriţa, după ce s-a certat cu o colegă de clasă. Adolescenta a lăsat în sala clasă un bilet de adio în care ameninţa că va recurge la un gest suicidal, indicând şi locul. În consecinţă, colegii fetei şi profesorii de la liceu au mers în zona canalului de fugă al râului Bistriţa, reuşind să o salveze pe elevă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici