Eleva din Constanţa acuzată că practica videochat-ul va fi mutată la o altă clasă din acelaşi liceu

Eleva de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Constanţa acuzată că practica videochat-ul va fi mutată într-o altă clasă de la acelaşi liceu şi va avea nota la purtare scăzută, a decis Consiliul Profesoral, care a sancţionat şi o altă elevă, care ar fi anunţat presa despre activităţile colegei sale.

345 afișări
Imaginea articolului Eleva din Constanţa acuzată că practica videochat-ul va fi mutată la o altă clasă din acelaşi liceu

Eleva din Constanţa acuzată că practica videochat-ul va fi mutată la o altă clasă din acelaşi liceu (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Constanţa, Consiliul Profesoral al unităţii de învăţământ s-a întrunit, luni, pentru a decide sancţiunile în privinţa elevei de clasa a XI-a care avea cont pe un site de videochat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, profesorii au decis ca fata să fie mutată disciplinar la o altă clasă din cadrul colegiului şi să aibă nota la purtare scăzută cu două puncte.

De asemenea, Consiliul Profesoral a sancţionat şi o altă elevă, colegă de clasă cu prima, pentru că a dat presei imaginile de pe acel site de videochat. Astfel, şi această fată va fi mutată într-o altă clasă din cadrul Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" şi va avea nota scăzută la purtare, cu patru puncte.

Totodată, cele două eleve vor fi incluse într-un program de consiliere psihologică.

La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul clasei s-a întrunit şi a propus mutarea elevei la o altă unitate şcoală, decizia fiind luată în baza regulamentului de ordine interioară.

Consiliul Clasei este format din profesorii care predau la clasa unde învaţă eleva respectivă. Decizia urma să fie validată în cadrul Consiliului Profesoral de luni, dar acesta a modificat hotărârea.

Eleva, în vârstă de 18 ani, care este în clasa a XI-a, a spus în faţa Consiliului clasei că regretă gestul său. Ea a recunoscut că a trimis fotografiile la site-ul pentru adulţi, dar că nu a practicat videochat-ul.

Reprezentanţii colegiului afirmau că eleva învaţă bine, având media 8.50 pe primul semestru, o singură absenţă nemotivată, şi nu a încercat să convingă alte colege să facă videochat.

Conducerea Colegiului "Mihai Eminescu" din Constanţa a început o anchetă, după ce mai multe fotografii cu eleva de 18 ani, îmbrăcată sumar, au apărut pe un site pentru adulţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici