Elevele care au transmis „ora de istorie” a familiei Ritzi pe Facebook vor avea media 6 la purtare

Consiliul profesoral de la Colegiul din Petroşani a decis mutarea disciplinară într-o clasă paralelă, dar şi scăderea mediei la purtare pentru două eleve care au postat pe facebook ora de istorie,în care dascălul „preda” istoria familiei Iacob-Ritzi, ancheta în cazul profesorului nefiind finalizată.

12339 afișări
Imaginea articolului Elevele care au transmis „ora de istorie” a familiei Ritzi pe Facebook vor avea media 6 la purtare

Elevele care au transmis „ora de istorie” a familiei Ritzi pe facebook vor avea media 6 la purtare (Imagine: Andrei Spirache/ Mediafax Foto)

Cele două eleve de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petroşani, care au transmis în direct, pe facebook, ora de istorie „predată”, în care se discuta despre familia primarului Tiberiu Iacob-Ritzi, vor avea nota la purtare scăzută la 6, aceasta fiind decizia Consiliului profesoral.

Directorul liceului în care a avut loc incidental devenit public prin intermediul transmisiunii efectuate de eleve spune că analiza efectuată de profesorii de la clasă şi de întregul grup profesoral al unităţii de învăţământ s-a soldat cu două sancţiuni paralele.

„Cele două eleve au fost mutate într-o clasă paralelă, iar la sfârşitul anului vor avea la purtare media 6”, a precizat Camelia Paraschiv, directorul Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida.

Totodată, directorul Colegiului a mai spus că şi ancheta derulată împotriva cadrului didactic este în etapa de finalizare.

Comisia de cercetare a profesorului de istorie, Valentin Stoica, a extins verificările la toate clasele la care cadrul didactic predă. Elevii profesorului au fost chestionaţi printr-un formular întocmit de comisia de cercetare disciplinară. Astfel, spun reprezentanţii unităţii şcolare, s-a urmărit a analiză de ansamblu a activităţii didactice a profesorului.

“Comisia de anchetă va veni cu o propunere, iar Consiliul de Administraţie va fi cel care va lua decizia finală”, a mai spus Camelia Paraschiv.

În urmă cu câteva săptămâni, o oră de istorie a profesorului Valentin Stoica a fost transmisă live pe contul de Facebook al unei eleve. Fata şi colega ei de bancă dialogau cu mediul virtual în timp ce cadrul didactic preda o lecţie de istorie în care, la un capitol legat de “Stat şi puterea lui legislativă şi executivă”, a exemplificat cu pasaje din istoria contemporană, pasaje care vizau familia primarului din Petroşani, TIberiu Iacob-Ridzi, şi a soţiei lui, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob- Ridzi.

Profesorul le-a explicat elevilor cum a furat Monica Iacob-Ridzi, deşi avea copil mic acasă.

„Când bagi mâna până aici în bani, nu te gândeşti că ai copii mici acasă (...) Când ştii că ai copil mic acasă te apuci să faci tâmpenii şi umbli cu bani publici şi furi din bani ca să te aresteze ăştia... Eşti tâmpit? Şi după aia urli că ai copii mici? Păi când ai furat n-ai avut copii mici?”, se aude, în transmisia pe facebook, vocea cadrului didactic.

În dialogul cu elevii, profesorul a explicat cum fostul deputat de Hunedoara, dar şi ministru al Tineretului şi Sportului, provine dintr-o familie „destul de bogată”.

”Ei sunt foarte bogaţi. Deci Monica provine dintr-o familie destul de bogată. Tibi, şi el momârlan de-al nostru, are şi el ceva bănuţi, nici el nu-i sărac. Deci nu-i o familie săracă”, a mai spus profesorul de istorie.

Tot profesorul le-a explicat elevilor că ”după faptă vine răsplată” şi, în plus, a emis şi păreri despre starea de sănătate a Monicăi Iacob-Ridzi.

”Ai grijă ce faci că s-ar putea să se întoarcă împotriva ta. Dar legat de boală şi de cancer, nu vă faceţi probleme că eu sunt sigur, sunt aproape sigur că ea nu e bolnavă. Sunt vrăjeli ca să mai stea prin spitale, să iasă mai repede”, a mai spus profesorul.

Elevii au aflat de la profesorul de istorie, că Monica Iacob-Ridzi are rădăcini italiene.

”Ea provine dintr-o familie cu rădăcini în Italia. Am înţeles că familia are ceva mătuşi, unchi prin Italia care-s plini de bani, îs nişte conţi, baroni din ăştia italieni, cu castele... deci nu le plângem noi de milă. Şi Tibi-i momârlan, ce ai văzut vreun momârlan sărac?”, a completat cadrul didactic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici