Elevi şi profesori mutaţi dintr-un liceu din Slatina. Clădirea riscă să se prăbuşească

Una dintre clădirile în care funcţionează Colegiul Economic „P.S. Aurelian” Slatina este în pericol de a se prăbuşi, autorităţile luând decizia de a muta elevii şi dascălii în altă instituţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

392 afișări
Imaginea articolului Elevi şi profesori mutaţi dintr-un liceu din Slatina. Clădirea riscă să se prăbuşească

Elevi şi profesori mutaţi dintr-un liceu Slatina. Clădirea riscă să se prăbuşească

Problemele apărute la structura de rezistenţă şi la temelia Corpului A al Colegiului Economic „P.S. Aurelian” au fost sesizate tocmai când au fost începute procedurile preliminare pentru reabilitarea imobilului, în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Educaţiei.

Potrivit administratorului public al Primăriei Slatina, Cristian Cismaru, pentru a evalua cu exactitate situaţia, reprezentanţii liceului vor realiza o expertiză tehnică.

„Am înţeles că Ministerul Educaţiei are un program la nivel naţional şi fusese prinsă şi această clădire pentru a fi reabilitată. În momentul în care s-a început realizarea proiectului a rezultat că este nevoie de lucrări care depăşeau estimările iniţiale. Acolo n-au fost alocate sume pentru intervenţii atât de mari, la fundaţie şi la structură. În funcţie de ce va ieşi din această expertiză tehnică, noi vom lua măsurile care se impun. Este o situaţie de urgenţă că am înţeles că acea clădire, reprezintă, într-adevăr un pericol atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi”, a declarat administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorităţile locale nu exclud demolarea corpului de clădire, dacă se va constata că este mai sigură o reconstrucţie de la zero.

Între timp, elevii şi profesorii care îşi desfăşoară activitatea în Corpul A al Liceului „P.S. Aurelian” vor fi mutaţi, pe perioadă nedeterminată, la Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă”, unde vor învăţa după-amiaza.

„În funcţie de ce va ieşi din această expertiză, noi vom vedea ce măsuri vom lua. Este foarte posibil să reiasă din această expertiză faptul că mai fezabil ar fi demolarea şi reconstruirea clădirii, decât consolidarea ei. Am avut o discuţie atât cu conducerea inspectoratului şcolar, cât şi cu conducerile Liceului «P.S. Aurelian» şi Şcolii Gimnaziale «Vlaicu Vodă» şi s-a stabilit ca toţi elevii care învaţă în acel Corp A de la Liceul Economic să facă orele, după-amiaza, în unul din corpurile de clădire ale şcolii gimnaziale. Cei de la «P.S. Aurelian» au un proiect în derulare şi aşteaptă o vizită de la Ministerul Educaţiei, după care vor face şi fizic această trecere către «Vlaicu Vodă»”, a mai declarat Cismaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici