Elevii ar putea reveni la şcoală chiar de marţi. Cîmpeanu vrea ca decizia să se aplice imediat ce incidenţa scade

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vrea ca elevii să meargă la şcoală imediat ce rata de infectare în localităţile lor scade sub 1 la mia de locuitori. Acum, prezenţa în bănci se decide în fiecare vineri.

1931 afișări
Imaginea articolului Elevii ar putea reveni la şcoală chiar de marţi. Cîmpeanu vrea ca decizia să se aplice imediat ce incidenţa scade

Elevii ar putea reveni la şcoală chiar de marţi. Cîmpeanu vrea ca decizia să se aplice imediat ce localitaţile scad la sub 1 la mia de locuitori

Conform ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii, şcolile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente.

„Constatând că un număr important de localităţi sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, apreciind înţelegerea Ministerului Sănătăţii pentru importanţa şcolii, luni, 17 mai, vom iniţia modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educaţie-Cercetare, în sensul în care referinţa să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1 la mie - rata de infectare”, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În acest fel, prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

„Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat şi publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la şcoala. Insistăm în continuare pe respectarea riguroasă a măsurilor de protecţie sanitară în interiorul şcolilor”, adaugă Cîmpeanu.

Luni, aproximativ 2,6 milioane de elevi merg la şcoală cu prezenţă fizică. Numărul acestora este cu aproximativ 200.000 mai mare decât al celor care au fost prezenţi săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici