Elevii din Arad nu primesc încă produsele de panificaţie prin programul "Lapte şi corn"

Elevii din judeţul Arad nu beneficiază încă de produsele de panificaţie care ar trebui distribuite prin programul "Lapte şi corn", din cauza unor întârzieri în procedurile de licitare, în timp ce distribuirea laptelui a început cu o întârziere de aproape trei săptămâni.

114 afișări
Imaginea articolului Elevii din Arad nu primesc încă produsele de panificaţie prin programul "Lapte şi corn"

Elevii din Arad nu primesc încă produsele de panificaţie prin programul "Lapte şi corn" (Imagine: Elvira Gheorghiţa / Arhiva Mediafax Foto)

La mai bine de o lună de la începerea noului an şcolar, gustarea oferită elevilor din judeţul Arad prin programul "Lapte şi corn" cuprinde doar laptele, pentru că distribuitorul produselor de panificaţie nu a fost stabilit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Biroului de presă al Consiliului Judeţean Arad, licitaţia pentru stabilirea firmei care va furniza în şcoli cornuri sau alte produse de panificaţie nu s-a încheiat, aceasta fiind în perioada de zece zile a depunerii contestaţiilor.

Dacă nu vor exista contestaţii, contractul pentru produse de panificaţie, estimat la suma de 2,4 milioane de lei fără TVA pentru tot anul şcolar, va fi semnat săptămâna viitoare.

Totodată, distribuirea laptelui în şcoli a început cu o întârziere de aproape trei săptămâni, elevii arădeni beneficiind de această gustare abia din 10 octombrie, tot din cauza procedurilor de licitare întârziate. Contractul a fost câştigat de firma Zad Tiara SRL Arad, valoarea acestuia fiind de 4,3 milioane de lei fără TVA.

În 13 septembrie, inspectorul şcolar general din judeţul Arad, Claudius Mladin, declara că nu au fost stabilite firmele care vor distribui produsele prin programul "Lapte şi corn" şi că elevii nu pot beneficia de aceste gustări odată cu începerea noului an şcolar. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad declarau, la vremea respectivă, că aceste produse se pot livra în şcoli cel mai devreme la începutul lunii octombrie.

În judeţul Arad, de produsele prin programul "Lapte şi corn" beneficiază aproximativ 35.000 de elevi din ciclurile primar şi gimnazial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici