Elevii din Braşov care au ajuns la spital cu intoxicaţii de la adeziv vor fi externaţi

Elevii de la Colegiul Naţional "Dr. Ioan Meşotă“ din Braşov care s-au intoxicat cu vaporii degajaţi de adezivi de lipit linoleum vor fi externaţi joi, în total la spital ajungând 16 copii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

130 afișări
Imaginea articolului Elevii din Braşov care au ajuns la spital cu intoxicaţii de la adeziv vor fi externaţi

Elevii din Braşov care au ajuns la spital cu intoxicaţii de la adeziv vor fi externaţi

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Braşov, dr. Marcel Albean, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că elevii internaţi cu intoxicaţie de la vapori de adezivi vor fi externaţi în cursul zilei de joi, starea lor fiind foarte bună.

El a spus că, în cursul zilei de miercuri, pe lângă cei 14 copii internaţi iniţial, au mai venit doi de la acelaşi liceu.

"Azi (joi – n.r.) se externează toţi copiii. Se simt foarte bine. Ieri (miercuri - n.r.) au mai venit doi mai degrabă pentru că i-au mobilizat ceilalţi. Şi a fost foarte bine că au venit. Tuturor li s-au făcut investigaţii, s-au luat probe de sânge, li s-au făcut radiografii pulmonare deoarece au fost expuse căile respiratorii. Pe digestiv n-au fost probleme. Probele toxicologice mai durează pentru că nu se fac la noi“, a spus dr. Albean.

Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică Braşov au deschis, miercuri, anchete la Colegiul Naţional "Dr. Ioan Meşotă“ după ce, marţi seara, 14 elevi au ajuns la spital intoxicaţi de la vaporii degajaţi de adezivi de lipit linoleum.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici