Elevii din Capitală nu au cursuri în 5 octombrie, dar merg la şcoală şi fac activităţi recreative

Elevii din Capitală nu vor avea cursuri în 5 octombrie, când este zi nelucrătoare, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, dar vor merge la şcoală şi vor avea activităţi educative şi recreative, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

8318 afișări
Imaginea articolului Elevii din Capitală nu au cursuri în 5 octombrie, dar merg la şcoală şi fac activităţi recreative

Elevii din Capitală nu au cursuri în 5 octombrie, dar merg la şcoală şi fac activităţi recreative (Imagine: Shutterstock)

"Ziua de 5 octombrie este zi nelucrătoare, pentru că este Ziua Mondială a Educaţiei, şi acest lucru este stabilit în Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivelul ISMB", a spus Marian Banu.

Conducerile unităţilor de învăţământ din Capitală au fost informate, printr-o adresă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, că ziua de 5 octombrie este zi nelucrătoare.

"Prin prezenta, vă reamintim, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, că ziua de 5 octombrie (Ziua Mondială a Educaţiei) este zi nelucrătoare, conform dispoziţiilor art. 27 alin (4) din Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel de grupuri de unităţi ale ISMB", înregistrat în 3 noiembrie 2014, se arată în documentul citat.

Astfel, în ziua de 5 octombrie, elevii nu vor avea cursuri, iar cadrele didactice vor stabili, împreună cu conducerile şcolilor, activităţile pe care le vor avea cu copiii, fiind recomandate activităţi educative şi recreative.

În 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări.

În mai multe ţări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârşitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici