Elevii din clasele primare ar putea fi evaluaţi anual. Învăţătorii vor fi plătiţi în funcţie de rezultatele copiilor

  • Elevii din clasele primare ar putea da evaluări anuale.
  • Evaluarea va analiza mai atent activitatea învăţătorilor.
  • Învăţătorii vor fi plătiţi în funcţie de performanţele elevilor la testări.
3964 afișări
Imaginea articolului Elevii din clasele primare ar putea fi evaluaţi anual. Învăţătorii vor fi plătiţi în funcţie de rezultatele copiilor

Elevii din clasele primare ar putea fi evaluaţi anual. Învăţătorii vor fi plătiţi în funcţie de rezultatele copiilor

Proiectul "România Educată" propune ca elevii din clasele pregătitoare să dea evaluări anuale. Examenele nu vor înlocui, însă, Evaluările Naţionale de la clasele de a doua, a patra şi a şasea.
 
De asemenea, învăţătorii vor fi plătiţi în funcţie de performanţele elevilor la aceste testări.
 
Daniela Vişoianu este expert în educaţie şi spune că rezultatele elevilor nu arată cât de pregătiţi sunt dascălii. În plus, nu vede cum ar putea fi sancţionate cadrele didactice.
 
„Munca unui învăţător dacă o apreciem în funcţie de rezultatele elevului, trebuie plătită la fel. În momentul acesta îi plătim deja diferenţiat. Cred că discuţia de corelare cu performanţa vine la pachet cu eventuale sancţiuni. Întrebarea fundamentală este: dacă un învăţător are absolvenţi care nu ştiu să scrie, să citească şi să socotească, ce se întâmplă cu aceşti profesori? Vor fi concediaţi, vor fi temporar scoşi din învăţământ?”, a spus Daniela Vişoianu, expert în educaţie.
 
Adrian Enache, profesor de matematică spune că testările anuale nu sunt relevante pentru copii. De cele mai multe ori, ei nu îşi dau interesul, iar vina cade pe dascăli.
 
 
„Aceste testări nu se reflectă în niciun sens în catalog. Deci elevului nu-i pasă că a făcut sau că nu a făcut. Dacă vrem să schimbăm sistemul de educaţie în România, de aici trebuie să pornim, să schimbăm paradigma. Elevii sunt responsabili pentru rezultatele lor la învăţătură”, a declarat Adrian Enache, profesor de matematică.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici