Elevii majori din şcolile speciale vor putea primi alocaţie până la terminarea studiilor

Comisia pentru buget, finanţe a avizat două iniţiative ale USR PLUS: una prin care dosarul pentru alocaţia de stat pentru copii se depune concomitent cu naşterea şi alta prin care elevilor majori din şcolile speciale li se va permite să beneficieze de alocaţie până la terminarea studiilor.

162 afișări
Imaginea articolului Elevii majori din şcolile speciale vor putea primi alocaţie până la terminarea studiilor

Elevii majori din şcolile speciale vor putea primi alocaţie până la terminarea studiilor

Cele două iniţiative ale USR PLUS sunt de sprijinire a elevilor cu nevoi speciale şi de reducere a birocraţiei în cazul alocaţiilor pentru copii. Ambele au primit aviz favorabil cu votul majorităţii, 8 dintre membrii comisiei votând „pentru” şi 4 s-au abţinut.

„Acestea două proiecte se înscriu în linia unei normalităţi pe care ne-o dorim cu toţii: susţinem persoanele cu nevoi speciale şi ne dorim mai puţină birocraţie pentru părinţi. Asigurarea integrării socio-profesionale a persoanelor cu nevoi speciale şi asigurarea calificărilor pentru ca ele să poată să ducă o viaţă cvasi-independentă şi cât mai aproape de normalitate, sunt benefice nu numai pentru persoanele respective şi ci şi pentru societate. La fel, simplificarea procedurilor şi eliminarea cererilor inutile de acte pentru plata alocaţiei de stat pentru copii sunt măsuri menite să reducă birocraţia şi a creşterii eficienţei administraţiei”, spune Claudiu Mureşan, preşedintele comisiei de buget, finanţe din Senat.

În cazul primei iniţiative legislative, părinţii nu vor mai trebui să depună aceleaşi acte la două ghişee diferite, declararea naşterii şi stabilirea dreptului de alocaţie de stat pentru copii urmând să se înregistreze concomitent.

În cazul celei de a doua iniţiative, este vorba despre un ajutor important pentru copiii din învăţământul special, care suferă de grave probleme de sănătate, cauza din care ei sunt încadraţi în şcoală mult mai târziu decât copiii fără aceste probleme. Astfel, în învăţământul special, există copii care împlinesc 18 ani în clasa a şasea sau a şaptea sau a opta etc, moment în care nu li se mai acordă deloc alocaţia de stat pentru copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
elev,
copil,
alocaţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici