Elevii pot dărui mărţişoare

  • De 1 martie elevii pot dărui mărţişoare colegilor şi profesoarelor
  • Mărţişoarele nu trebuie să provoace griji în rândul părinţilor sau profesorilor
  • Cîmpeanu: "Nu este un pericol păstrarea tradiţiei dacă se menţinem distanţa"
1014 afișări
Imaginea articolului Elevii pot dărui mărţişoare

Elevii pot dărui mărţişoare

A oferi un mărţişor sau chiar o floare de 1 martie este o tradiţie foarte veche în România. Deşi încă suntem în pandemie şi virusul există, elevilor nu li se va impune să nu ducă tradiţia în continuare.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, nu crede că datul de mărţişoare este o tragedie. El a spus că dacă se păstrează limitele de distanţare nu este o problemă din această perspectivă.
 
„Cât timp se respecta regulile de distanţare nu cred că este un pericol păstrarea tradiţiei de a oferi o floare sau un mărţişor. Oricum am spus, chiar daca orice autoritate ar interzice unui copil de clasa întaia sau a doua care cu propriile mâini a fabricat marţişoarele pentru propria mamă sau învăţătoare, nu cred că o astfel de măsură ar fi putut fi pusă în practică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.
 
Până în prezent, România are puţin peste 800.000 de cazuri de Covid 19 dintre care peste 700,000 s-au vindecat. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici