Elevii revin la şcoală luni, după o vacanţă de iarnă de trei săptămâni

Elevii se întorc la cursuri, luni, după o vacanţă de iarnă de trei săptămâni, însă din 6 februarie vor avea din nou liber, până în 14 februarie, pentru pauza dintre cele două semestre, prevăzută în calendarul anului şcolar 2015-2016.

Elevii revin la şcoală luni, după o vacanţă de iarnă de trei săptămâni

Vacanţa de iarnă a fost programată în intervalul 19 decembrie 2015 - 10 ianuarie 2016. La începutul lunii februarie, elevii vor avea, din nou, zile de pauză, odată cu vacanţa intersemestrială (6 - 14 februarie).

Semestrul al doilea începe în 15 februarie şi se încheie în 24 iunie, în perioada 23 aprilie - 3 mai 2016 fiind programată vacanţa de primăvară.

Înainte de vacanţa de primăvară, săptămâna 18-22 aprilie 2016 este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!". Clasele de învăţământ preşcolar şi primar pot planifica activităţile din programul "Şcoala altfel" în altă perioadă din semestrul al doilea, dar nu mai târziu de 27 mai 2016. Decizia de schimbare a datei de desfăşurare a programului va fi luată de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, după consultarea cadrelor didactice.

În perioada mai-iunie vor avea loc evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Astfel, primii care vor fi evaluaţi la finalul anului şcolar 2015-2016 vor fi elevii din clasa a VI-a. Aceştia vor susţine două examene: în 23 mai la Limbă şi comunicare şi în 24 mai la Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

La sfârşitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 30 mai - Limba română, 31 mai - Matematică, 2 iunie - Limba maternă. Ultimii care vor fi evaluaţi sunt elevii din clasa a II-a, care vor avea în 6 iunie proba scrisă la Limba română, în 7 iunie proba de citire la Limba română şi de scriere şi citire la Limba română pentru minorităţile naţionale, în 8 iunie - la Matematică, în 9 iunie - Limba maternă - scris şi în 10 iunie - Limba maternă - citit.

În mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui să se încheie până în 20 mai.

Elevii clasei a VIII-a vor încheia cursurile în 17 iunie, iar în perioada 15-17 iunie se vor înscrie la Evaluarea Naţională, care va avea între 27 şi 29 iunie, la Română, Matematică şi Limba maternă. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate în 5 iulie.

Elevii de clasa a XII-a vor susţine prima sesiune a bacalaureatului în perioada 13 iunie - 8 iulie. În perioada 13 iunie - 1 iulie vor avea loc probele orale şi de competenţe, iar probele scrise vor fi susţinute în 4 iulie, la Limba şi literatura română, şi în 5 iulie, la Limba şi literatura maternă, urmate, în 6 iulie, de proba obligatorie a profilului şi, în 8 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele finale obţinute la Bacalaureat vor fi anunţate în 16 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada august-septembrie. În perioada 16-19 august vor avea loc probele orale şi de competenţe, iar în 22-26 august, probele scrise. Rezultatele finale ale acestei sesiuni vor fi afişate în 1 septembrie.

Din 25 iunie până în 11 septembrie, elevii vor fi în vacanţa de vară, anul şcolar 2016-2017 urmând să înceapă în 12 septembrie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 7 comentarii
Taguri:
ELEVI ,
ŞCOALĂ ,
COMENTARII
  • Valy 6 apr 2016

    Mesaj pentru dl. Catalin: pentru a sti cu adevarat ce inseamna sa fii cadru didactic in Romania, va sugerez sa incercati sa va transpuneti in locul unuia. Sa ai la clasa mai multi copii decat prevede legea, sa realizezi activitati deosebite cu mijloace minime sau maxime, insa suportate de parinti/cadru…

  • Cătălin 12 ian 2016

    Ce viață grea au profesorii ăștia cu atâtea vacanțe! Mai mult pe acasă decât pe la muncă! Ar merita niște pensii speciale săracii.

  • elevul silitor 10 ian 2016

    Sper sa se bage in programa scolara ceva cu Guta,Nelson Mondial,Fernando etc!

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

ULTIMA ORĂ
S-a căsătorit la 22 de ani cu un bărbat de 78. Cine este cea mai bogată româncă şi ce avere are ea