Elevii unei şcoli din Vaslui nu mai au voie să vină la ore cu părul vopsit,haine scurte ori transparente

Conducerea unei şcoli din municipiul Vaslui a interzis elevilor să mai vină la cursuri cu părul vopsit, să poarte cercei şi tricouri fără mâneci, iar elevelor să mai vină fardate ori să poarte haine transparente, scurte sau stâmte, potrivit unui nou regulament intern.

547 afișări
Imaginea articolului Elevii unei şcoli din Vaslui nu mai au voie să vină la ore cu părul vopsit,haine scurte ori transparente

Elevii unei şcoli din Vaslui nu mai au voie să vină la ore cu părul vopsit,haine scurte ori transparente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elevii Şcolii Gimnaziale "Ştefan cel Mare" din Vaslui vor trebui să fie foarte atenţi atunci când vor intra pe poarta şcolii pentru a nu risca sancţiuni, după ce conducerea unităţii a introdus un nou regulament intern, prin care sunt interzise o serie de lucruri legate de aspectul general al individului.

Astfel, băieţii nu au voie să vină la şcoală cu părul vopsit sau cu tricouri fără mânecă, şi nici să poarte tatuaje sau cercei. În privinţa fetelor, acestora le este interzis să poarte haine transparente, excesiv de scurte, strâmte sau decoltate. De asemenea, elevele nu au voie nici să-şi vopsească părul, şi nici să se fardeze. O altă interdicţie impusă tuturor elevilor este cea de a introduce în perimetrul şcolii rotile, biciclete, aparate radio sau casetofoane. De asemenea, potrivit regulamentului intern, "elevii nu au voie să cheme la şcoală, pentru aşa numite "răfuieli", "intimidări", alţi elevi, rude, cunoscuţi, persoane adulte. Pentru astfel de situaţii, vor fi sancţionaţi după caz, cu eliminare, scăderea notei la purtare sub 5, iar persoanele adulte implicate vor răspunde penal.

"Acest regulament nu este o invenţie a noastră, ci a fost realizat împreună cu cadrele didactice şi cu părinţii, în cadrul şedinţelor pe şcoală, astfel încât am avut acordul tuturor, inclusiv al Consiliului de Administraţie. Nu vrem nimic altceva decât să-i ducem pe elevi pe drumul cel bun, dorind astfel să evităm orice fel de surprize. Dacă le-am permite de pe acum să-şi vopsească părul sau să fardeze, la liceu ce vor mai face?", se întreabă directorul Şcolii Gimnaziale "Ştefan cel Mare" Vaslui, Sorin Popoiu.

Potrivit acestuia, elevii care nu vor respecta regulamentul şi vor încălca prevederile vor risca de la mustrare în faţa colectivului clasei până la scăderea notei la purtare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici