Elevii unei şcoli din Vaslui se încălzesc cu lemnele aduse zilnic cu sacoşa de acasă de părinţii lor

Cei 45 de elevi şi preşcolari ai unităţii de învăţământ din localitatea vasluiană Hreasca se încălzesc în timpul orelor de curs cu lemnele aduse zilnic cu sacoşa de acasă de către părinţii lor, după ce autorităţile locale din comună nu au găsit bani pentru procurarea combustibilului în această iarnă.

15 afișări
Imaginea articolului Elevii unei şcoli din Vaslui se încălzesc cu lemnele aduse zilnic cu sacoşa de acasă de părinţii lor

Elevii unei şcoli din Vaslui se încălzesc cu lemnele aduse zilnic cu sacoşa de acasă de părinţii lor

Părinţii celor 25 de elevi de şcoală primară şi 20 de copii de grădiniţă din localitatea Hreasca, comuna Coroieşti, au decis să sponsorizeze unitatea de învăţământ cu lemnele necesare pentru a se face focul în sobe astfel încât copiii lor să nu îngheţe la cursuri.

Acţiunea întreprinsă de localnici vine după ce autorităţile locale din Coroieşti nu au găsit fondurile necesare cu care să achiziţioneze combustibilul solid pentru actualul sezon rece.

"Am vorbit cu directorul de structură şcolară de la Coroieşti şi mi-a spus că părinţii elevilor vin, prin rotaţie, cu sacoşa de lemne la şcoală pentru a face focul în sobe. Este un fel de sponsorizare, dacă putem spune aşa, pentru ca propriii copii să poată învăţa în condiţii umane. Desigur, nu este normal să se întâmple aşa ceva, dar noi, ca şi inspectorat şcolar, nu putem pune sub nicio formă presiune pe primari să se ocupe de aprovizionarea cu lemne pentru fiecare unitate de învăţământ în parte", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX Mihaela Cososchi, inspector general al ISJ Vaslui.

Tot în judeţul Vaslui, la şcoala din localitatea Perieni, autorităţile folosesc vreascuri ca să pună pe foc în sobe astfel încât să fie cât de cât o temperatură acceptabilă în sălile de clasă, ca şi în comuna Coroieşti problema constituind-o lipsa banilor pentru achiziţia de lemne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici