Elevii unui liceu din Arad stau îmbrăcaţi cu haine groase în timpul orelor, din cauza frigului

Elevii din mai multe clase ale Colegiului Naţional "Elena Ghiba Birta" din municipiul Arad sunt obligaţi să stea îmbrăcaţi cu hainele de stradă în timpul cursurilor, din cauza temperaturilor scăzute determinate de frigul care intră prin ferestrele neizolate, transmite corespondentul MEDIAFAX

552 afișări
Imaginea articolului Elevii unui liceu din Arad stau îmbrăcaţi cu haine groase  în timpul orelor, din cauza frigului

Elevii unui liceu din Arad stau îmbrăcaţi cu haine groase în timpul orelor, din cauza frigului

Colegiul Naţional "Elena Ghiba Birta" din centrul municipiului Arad funcţionează într-o clădire monument istoric, construită în 1880. În 2005, clădirea a fost consolidată cu bani de la Banca Mondială, dar nu a fost reabilitată termic, aşa că geamurile vechi au rămas neînlocuite, astel încât frigul puternic din ultimele zile este resimţit în clase.

Deşi instalaţia termică funcţionează la parametrii maximi, aceasta nu poate asigura o temperatură optimă, deoarece frigul pătrunde în clase pe lângă geamurile vechi.

"Eu sunt director din anul 2012, de atunci nu am încetat să fac adrese către primărie pentru că geamurile nu au fost cuprinse în anul 2005 în reabilitare. Este o clădire veche, de peste 100 ani, care necesită într-adevăr mai multe lucrări. Vorbind cu domnul director de la CET, care a trimis o persoană la noi în şcoală, care să facă verificări, s-a constatat că toate caloriferele merg la puterea lor maximă, apa iese din CET la 56 de grade, deci nu este o problemă din această cauză. Doar geamurile suferă o problemă, pentru că intră frig pe acolo, din cauza aceasta copiii trebuie să mai stea în anumite săli de clasă cu gecile pe ei", a declarat pentru MEDIAFAX directorul colegiului, Eugenia Groşan.

Cursurile se pot desfăşura, totuşi, chiar şi în aceste condiţii, deoarece elevii îşi schimbă clasele în fiecare oră, nefiind nevoiţi să suporte, constant, frigul.

Şcoala urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare, cel mai probabil în cursul anului viitor, informează corespondentul MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici