Elevii unui liceu gălăţean spun că se tem să mai vină la ore din cauza unui coleg care i-ar teroriza

Mai mulţi elevi de la un liceu din Galaţi spun că se tem să mai vină la ore din cauza unui coleg care i-ar agresa fizic şi verbal, bunica acestuia susţinând, în schimb, că băiatul, care este monitorizat psihologic şi comportamental de către specialişti, este de fapt victima celorlalţi liceeni.

404 afișări
Imaginea articolului Elevii unui liceu gălăţean spun că se tem să mai vină la ore din cauza unui coleg care i-ar teroriza

Elevii unui liceu gălăţean spun că se tem să mai vină la ore din cauza unui coleg care i-ar teroriza (Imagine: Shutterstock)

La liceul "Emil Racoviţă", din municipiul Galaţi, mai mulţi elevi de clasa a XI-a se plâng că sunt terorizaţi de un coleg transferat la începutul anului şcolar de la o unitate de învăţământ din Brăila, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Copiii îl reclamă pe colegul lor că îi agresează fizic şi verbal, că îi ameninţă şi le cere bani drept taxă de protecţie, iar, la rândul lor, părinţii elevilor sunt extrem de îngrijoraţi de această situaţie.

"Mă tem pentru viaţa copilului meu, acel băiat a venit joi cu o şurubelniţă la şcoală şi l-a alergat pe copilul meu, care s-a urcat în maşina unor muncitori. Aşa a putut să se salveze. Nu are frică de nimeni acel băiat care spune că nu le face nimic copiilor, doar că se joacă cu ei. Dar stăm şi păzim şcoala când copiii noştri sunt destul de mari?", afirmă mama unui elev de clasa a - XI.

Declaraţiile acesteia sunt susţinute de către un alt părinte care poveşteşte că toţi copiii din şcoala respectivă trăiesc în stres după sosirea acelui "elev violent, agresiv şi fizic şi verbal".

"Umblă cu diferite obiecte ascuţite şi periculoase, dovadă mesajele postate pe Facebook - de acum începe războiul, vă aştept în faţa liceului cu o bâtă. Sunt plângeri penale la Poliţie, sunt certificate medicale scoase în urma loviturilor pe care el le-a creat. Dacă nu se rezolvă situaţia vrem să transferăm în masă copiii din această clasă", a afirmat mama unui alt elev.

De cealaltă parte, bunica elevului reclamat spune că în tot acest scandal victima este, de fapt, nepotul său, care se trezeşte noaptea din cauza unor coşmaruri ca urmare a comportamentului colegilor săi.

"Noaptea copilul s-a trezit şi a început să ţipe: «a intrat peste mine, mă calcă»...Eu i-am spus să se împace cu copiii. El spune că nu are cum să facă acest lucru când ei îi spun tot timpul că este psihopat, handicapat. Când îl ascultă la ore copiii spun: «puneţi-i, doamnă, 2». Medicii mi-au spus că este supradotat, dar cu regret că în ţară nu avem şcoli pentru aceşti copii", a afirmat Tudora Gheorghiţă.

Directorul Liceului "Emil Racoviţă", Delia Humelnicu, a declarat că situaţia elevului este cunoscută la nivelul conducerii unităţii de învăţământ şi că băiatul acuzat că îşi terorizează colegii este monitorizat de către un asistent social din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă în Educaţie Galaţi, care stă cu el la ore chiar în bancă.

"Există anumite regulamente şi trebuie să ne supunem lor. Eu înţeleg situaţia copiilor şi a elevului, am luat măsuri şi l-am mutat în altă clasă, dar trebuie să aşteptăm finalizarea evaluărilor", a spus Delia Humelnicu.

Totodată, reprezentanţii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Galaţi afirmă că până acum, din evaluările făcute, a reieşit că elevul respectiv are cerinţe educaţionale speciale şi recomandările sunt pentru integrarea acestuia în învăţământul de masă.

"În acest caz, ca şi în alte cazuri, este vorba despre un elev cu cerinţe educaţionale speciale, iar aceştia care au certificat de orientare şcolară, cu recomandare de la medicul specialist şi recomandarea comisiei de orientare şcolară, de a fi integraţi în învăţământul de masă, ei sunt integraţi în învăţământul de masă. Avem un plan intervenţional personalizat care va continua integrarea lui, există monitorizare din partea psihologilor. Are un asistent care merge cu el la cursuri. Trebuie integrat şi asta se poate face, dar nu imediat", a afirmat directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Galaţi, Grigore Ionaşcu.

Un raport al acestei instituţii privind situaţia elevului ar urma să fie făcut în aproximativ o lună şi, în funcţie de acesta, s-ar putea lua noi măsuri în ceea ce-l priveşte pe băiat.

Părinţii elevilor care spun că sunt agresaţi de către acesta speră ca în final adolescentul să fie transferat la o altă şcoală sau chiar exmatriculat.

Situaţia de la Liceul "Emil Racoviţă" a intrat şi în atenţia poliţiştilor după ce doi dintre părinţii elevilor au făcut plângeri împotriva elevului reclamat că-şi terorizează colegii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici, în urma plângerilor formulate de către părinţi, în acest caz s-a deschis un dosar pentru loviri şi alte violenţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici