Elevii vor avea transport gratuit. Cum vor fi sancţionate firmele care refuză

  • Elevii vor avea transport gratuit
  • Guvernul a decis încetarea contractelor pentru transportatorii care nu oferă gratuitate elevilor
  • Elevii din toată ţara vor avea, în sfârşit, transport gratuit. Guvernul a decis azi sancţionarea firmelor care refuză să transporte elevii, fără ca aceştia să achite un bilet.
1238 afișări
Imaginea articolului Elevii vor avea transport gratuit. Cum vor fi sancţionate firmele care refuză

Elevii vor avea transport gratuit. Firmele care refuză vor avea contractele încetate

Raluca Turcan, vicepremier: Astăzi, prin OUG, am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor, sub sancţiunea încetării contractelor, fie de delegare a serviciului public de transport, fie retragerii licenţei de traseu în cazul transportului interjudeţean. În felul acesta sute de mii de copii, acre până acum erau văduviţi de  un drept fundamental, anume de educaţie gratuită de calitate, dar şi de siguranţă a vieţii personale, au primit o mână de ajutor din partea Guvernului Orban.

Vicepremierul a subliniat că licenţele sunt prelungite de consiliile judeţene şi au obligaţia să verifice dacă transportatorii vor respecta măsura.  
 
Acest subiect a fost dezbătut şi în vara anului trecut, când două fete au dispărut, după ce au fost luate de o maşină, la ocazie. Politicienii au discutat, atunci, despre problema transportului pentru elevii care fac naveta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici