Video Elevii vor merge la şcoală pentru pregătirea examenelor finale. Mai puţin de un sfert au anunţat că se vor prezenta la pregătiri, în Bucureşti

  • Mai puţin de un sfert dintre elevii din Bucureşti au anunţat că merg la pregătirea pentru examenele finale
  • Toate şcolile trebuie să fie pregătite să-i primească pe elevi
  • Călin îţi spune că preferă să rămână acasă pentru a se feri de orice pericol
15717 afișări

„Prefer să rămân în casă ca să mă feresc de orice pericol mai ales acum înainte de Bacalaureat, de admitere, când am examene importante e destul de riscant să mă duc la şcoală”, spune Călin, elev.

Călin care este elev în clasa a XII-a, la un liceu din Iaşi, îţi spune că nu va merge la şcoală ca să se pregăteasă pentru Bacalaureat.

„Plus că oricum mie îmi plăcea să merg la şcoală acum în an terminal fiindcă era sentimentul ăla de apartanenţă la un grup de socializare între viitorii absolvenţi. Acum ar fi fost foarte ciudat şi apocaliptic, aş putea spune”, adaugă elevul.

Ca acest elev, gândesc şi alţii. Potrivit ISMB, doar 23% dintre elevii din Capitală au anunţat că vor merge la şcoală pentru a se pregăti pentru Bacalaureat sau Evaluarea Naţională.

Pregătirea elevilor de la clasa a VIII-a şi a celor de clasa a XII-a se va desfăşura între 2 şi 12 iunie.

Cât despre profesori din Capitală care vor susţine cursurile de pregătire organizate în şcoli, la clasa a VIII-a, au declarat că vor merge 639 de cadre didactice, adică peste 80% din totalul profesorilor care predau materii de examen. La pregătirea pentru Bacalaureat vor fi prezenţi aproape 600 de profesori, adică peste 67% dintre cei care predau.

Elevii mai au timp până luni să anunţe dacă vor să meargă la şcoală pentru pregătire. Potrivit celor de la ISMB există şcoli unde nu va merge fizic niciun elev.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici