Elevii vor putea face ore remediale la vară. Părerea profesorilor

  • Elevii din clasele terminale s-au întors în bănci.
  • Recuperarea materiei nu-i mai ajută pe cei ce urmează să susţină examenele finale.
  • Sorin Ion: „Se vor face ore remediale la vară".
  • Părerile profesorilor referitoare la recuperare în vară sunt împărţite.
478 afișări
Imaginea articolului Elevii vor putea face ore remediale la vară. Părerea profesorilor

Elevii vor putea face ore remediale la vară. Părerea profesorilor

Astăzi elevii din clasele terminale s-au întors la şcoală. Mulţi dintre ei mai au doar o lună să se pregătească pentru examenele finale. Recuperarea materiei nu mai este o opţiune pentru ei.
 
Cezar este elev în clasa a 12-a, la un liceu din Capitală a avut nevoie de meditaţii să ţină pasul cu materia. În liceul lui nu se fac ore remediale. În schimb, unii profesori cer permisiunea să predea materia lor în locul altor materii.
 
„Nu le fac la mine la şcoală însă dacă le-aş face, da, ne-ar ajuta enorm. Lunile astea voi trage foarte tare ca să ajung la zi cu materia şi ca să mă simt pregătit pentru examen”, a spus Cezar.
 
Livia Copaciu este profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială "Poieni" din Cluj. Îşi doreşte ca în vacanţa de vară să recupereze materia pierdută, măcar cu ceilalţi elevi dacă cei din clasele terminale nu mai au timp. Spune că elevii sunt încântaţi şi speră să fie si părinţii aşa. 
 
„Simulările nu au fost prea îmbucurătoare şi am lucrat şi ne-am străduit atât la şcoală faţă în faţă cât şi în online cu elevii, lucrăm în continuare. Încercăm pe toate căile să mai aprofundăm şi să mai recuperăm ceea ce se poate”, a afirmat Livia Copaciu, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială "Poieni" din Cluj.
 
Conştiient că elevii nu vor avea rezultate excepţionale la examenele finale este Mihai Balună, profesor de matematică. El este de părere că nu se va face o recuperare a materiei în vacanţa de vară. 
 
„E mult mai bine să eşalonăm recuperarea în timpul şcolii dect să facem aşa-zise. Să facem exces de zel făcând ore într-o perioadă în care normal ar trebui să fie vacanţă”, a spus Mihai Balună, profesor,
 
Cu toate acestea, recuperarea materiei chiar se va face în vară, prin programul "Şcoală după şcoală". O spune chiar Sorin Ion, Secretarul de stat al educaţiei.
 
„Cu siguranţă că vor exista nişte componente de remediere a materiei şi la începutul anului şcolar viitor aşa cum s-a întâmplat la începutul acestui an şcolar. Avem peste 150 de mii de copii înscrişi în acest moment care fac aceste ore efectiv”, a afirmat Sorin Ion.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici