Elevii vor să facă parte din comisia de concurs pentru funcţiile de inspectori şcolari

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării ca în comisia de concurs pentru funcţiile de inspectori şcolari să se afle un elev, cu rol de observator, anunţă CNE, într-un comunicat transmis luni.

3419 afișări
Imaginea articolului Elevii vor să facă parte din comisia de concurs pentru funcţiile de inspectori şcolari

Elevii vor să facă parte din comisia de concurs pentru funcţiile de inspectori şcolari

„Întrucât metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic se află în consultare publică, Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării să includă în această metodologie obligaţia ca în comisia de concurs să se afle un elev delegat din partea consiliului judeţean al elevilor, cu rol de observator”, conform CNE.

Potrivit sursei citate, această măsură ar atrage după sine creşterea gradului de implicare a elevilor în procesul decizional - întrucât aceştia sunt beneficiarii direcţi ai sistemului. aspect considerat prioritar în Strategia de tineret a Uniunii Europene pentru perioada 2019-2027.

„Tinerii sunt sub-reprezentanţi în procesele de luare a deciziilor care îi privesc, deşi angajamentul lor este crucial pentru democraţie. Ei au nevoie de acces la infrastructură în comunităţile lor pentru a le fi sprijinită dezvoltarea personală, culturală şi politică. (...) Mai mult decât atât, având în vedere faptul că procesul de ocupare a funcţiilor de inspectori şcolari este unul sensibil, urmare a multiplelor acţiuni de politizare a sistemului educaţional, ne dorim ca un elev, un beneficiar direct al sistemului, care are abilitatea de a gândi critic şi de a privi obiectiv situaţiile din jurul său, să poată fi parte a acestei comisii care are un rol important în stabilirea conducerii microsistemului educaţional la nivel judeţean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici