Emanuel Ungureanu: Pacienţi morţi, abandonaţi pe scările interioare ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti / SUUB: Persoanele responsabile, sancţionate | FOTO

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat, pe Facebook, mai multe poze cu pacienţi decedaţi care erau puşi pe targă, pe holurile Spitalului Universitar din Capitală, în replică, reprezentanţii unităţii sanitare susţinând că a fost făcută o anchetă internă şi persoanele responsabile vor fi sancţionate.

8222 afișări
Imaginea articolului Emanuel Ungureanu: Pacienţi morţi, abandonaţi pe scările interioare ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti / SUUB: Persoanele responsabile, sancţionate | FOTO

„Oribil! La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti patronat de iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, morţii sunt abandonaţi cu orele pe scările interioare în dispreţ total faţă de cel decedat. Pe lângă aspectele de bun simţ care ţin de respectul pentru cel decedat şi pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului şi sunt expuşi la supliciul de a vedea un mort înfăşurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operaţională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cârstoiu. Conform acestei proceduri, pe fiecare etaj din acest spital, trebuia amenajată o cameră specială unde după ce se constată decesul unei persoane, cadavrul este păstrat 2 ore pe secţia unde a decedat bolnavul şi apoi este dus la morgă”, a scris, joi, pe Facebook, deputatul.

Conform sursei citate, pacienţii morţi nu sunt protejaţi de saci negri aşa cum se procedează la UPU, ci „sunt înfăşuraţi într-un simplu cearceaf ordinar”.

„Este inutil să vă spun că imaginea câinilor vagabonzi şi sacii de gunoi de la intrarea în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt parte din peisajul cu care ne-am obişnuit în spitalele din Bucureşti. Sunt convins că doamna Nica va spune că aceste imagini sunt trucate şi domnul Cepoi ne va explica că aşa sunt trataţi morţii şi în Germania. Cepoi de la ANMCS şi Nica ar trebui demişi, însă, din păcate, după ultimele decizii ale domnului Orban şi ale domnului Costache în ceea ce priveşte sistemul sanitar, nu îmi dau seama dacă are cine”, arată sursa menţionată.

În replică, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) precizeazp că decesul la care se referă Ungureanu a avut loc în cursul dimineţii de vineri, 10 ianuarie.

„Conform legislaţiei în vigoare, „după două ore de la deces cadavrul este transferat la morgă” de către brancardierii secţiei unde a decedat bolnavul, însoţit de asistentul medical. În acest sens, persoană decedată a fost scoasă din secţie pentru a fi transportată la Anatomie Patologică. Secţia în care a decedat pacientul fiind situată la etajul 10 al spitalului, până la sosirea liftului pentru a fi transportat la Anatomie Patologică, persoană decedată a fost pusă în acea zona, o zona de evacuare în caz de incendiu, pentru a nu sta în spaţiul unde circulau bolnavii şi aparţinătorii”, conform unui comunicat oficial al spitalului, transmis Mediafax.

Potrivit sursei menţionate, încă din data de 10 ianuarie, conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a demarat o anchetă administrativă.

„S-au dat note explicative, iar persoanele responsabile vor fi cercetate în comisia de disciplină, urmând a fi sancţionate conform legii”, conchid reprezentanţii SUUB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici