Emil Boc a ajuns în Cluj-Napoca, la spitalul unde a murit tatăl său

Premierul Emil Boc a ajuns, marţi seară, la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, unde a murit tatăl său, el fiind însoţit de soţie şi de cele două fiice, primul-ministru spunându-le ziariştilor să aibă grijă de părinţi pentru că sunt "cel mai important dar".

364 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a ajuns în Cluj-Napoca, la spitalul unde a murit tatăl său

Emil Boc a ajuns în Cluj-Napoca, la spitalul unde a murit tatăl său (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a ajuns, alături de soţie şi de cele două fiice ale sale, în jurul orei 22.45 la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, unde marţi seară tatăl premierului a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Emil Boc nu a dorit să facă declaraţii, spunând doar: "Aveţi grijă de părinţii voştri pentru că sunt cel mai important dar pe care ni l-a dat şi vi l-a dat Dumnezeu pe lumea asta".

Un îndemn relativ similar a adresat şi miniştrilor premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de guvern de marţi seară, spunându-le să aibă grijă de propriii părinţi "cât de mult pot", deoarece nu au cum să ştie ce se va întâmpla la un moment dat, potrivit unor surse participante la reuniune.

"La finalul şedinţei de guvern, după ce la început miniştrii i-au transmis condoleanţe, premierul, clar emoţionat şi cu vocea tremurândă, le-a spus miniştrilor că este bine să aibă grijă de părinţi cât de mult pot, pentru că nu poţi şti ce se va întâmpla", au arătat sursele.

Ioan Boc, în vârstă de 87 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, fiind internat, în 13 decembrie, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

În noiembrie, Ioan Boc a fost internat la Spitalul de Pneumologie din Cluj, cu o afecţiune pulmonară. El a fost externat după câteva zile, timp în care i-au fost făcute mai multe investigaţii şi i s-a recomandat un tratament.

Tatăl premierului a suferit, anii trecuţi, alte două accidente vasculare cerebrale.

Ioan Boc a decedat, marţi seară, la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, la vârsta de 87 de ani, în urma unui stop cardio-respirator, după ce a suferit, în ultimii ani, trei atacuri vascular-cerebrale, au declarat surse medicale. Sursele citate au precizat că Ioan Boc a fost resuscitat timp de peste 40 de minute, însă fără succes.

Marţi, la ora 20.00, premierul Emil Boc a ajuns la Palatul Victoria pentru a conduce şedinţa de guvern, ultima din acest an, şedinţă care a fost încheiată după aproximativ 40 minute, premierul Emil Boc plecând ulterior cu un avion la Cluj-Napoca.

Ioan şi Ana Boc au cinci copii, premierul Emil Boc fiind mezinul familiei. Ceilalţi fraţi ai acestuia sunt Ioan, Gheorghe, Traian şi Dorina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici