Emisiunea ,,Ochii pe mine!”. Dr. Mihaela Niţă, medic pediatru, despre vaccinarea copiilor în sezonul rece: ,,Vaccinul antigripal, susţinut de Ministerul Sănătăţii doar categoriilor de risc. La momentul ăsta, părinţii sunt pe nişte liste de aşteptare”

  • Dr. Mihaela Niţă îi îndeamnă pe părinţi să-şi vaccineze copiii, explicându-le că lunile octombrie-noiembrie, mai exact începutul sezonului gripal, reprezintă perioada optimă. Vaccinul nu este însă deloc uşor de procurat.
  • Dr. Mihaela Niţă, preşedinta Alianţei Europene a Consultanţilor în Lactaţie, îţi explică şi care sunt beneficiile alăptării: ,,Copilul este acoperit imunologic faţă de toate bolile prin care mama a trecut…”
  • Mih Lovin, despre reţeaua viitorului: ,,TikTok-ul a schimbat complet marketingul. A înţeles că oamenii nu mai au răbdare şi atunci a venit cu video-uri scurte. Este aproape imposibil să devii popular cu o piesă dacă nu o lansezi în TikTok”
287 afișări
Imaginea articolului Emisiunea ,,Ochii pe mine!”. Dr. Mihaela Niţă, medic pediatru, despre vaccinarea copiilor în sezonul rece: ,,Vaccinul antigripal, susţinut de Ministerul Sănătăţii doar categoriilor de risc. La momentul ăsta, părinţii sunt pe nişte liste de aşteptare”

Sursa foto: Captură emisiune / ,,Ochii pe mine!”

Mih Lovin, antreprenor în industrii creative, medicul mediatru Mihaela Niţă şi actriţa Medeea Marinescu au fost invitaţii de joi seara din cadrul talk-show-ul ,,Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu.

Subiecte diverse, discuţii pertinente şi informaţie de calitate, aşa că aveţi toate motivele să staţi cu ochii pe Craioveanu!

Facebook, Instagram şi TikTok? – Care este reţeaua viitorului?

Mih Lovin îţi explică cum a schimbat social media regulile jocului, dar şi ce înseamnă să fii content creator pe Instagram şi TikTok, două reţele de socializare care iau din ce în ce mai mult amploare.

În plus, acesta îţi spune şi ce a însemnat pentru el să fie reprezentantul primului influencer virtual din Romania, Ana Tobor.

Dacă nu ştiai ce să alegi între Facebook, Instagram şi TikTok, Mih Lovin îţi spune franc faptul că TikTok-ul este viitorul. Acesta îţi oferă şi argumente în acest sens.

,,Clar, TikTok! Şi asta nu înţelege încă lumea. TikTok-ul a schimbat complet marketingul. TikTok- ul a înţeles că oamenii nu mai au răbdare şi atunci a venit cu video-uri scurte. TikTok este mai multe lucruri în aceeaşi platformă. Este aproape imposibil să devii popular cu o piesă dacă nu o lansezi în TikTok. (…) Nu toţi oamenii care au audienţă sunt oameni agreaţi în campanii. TikTok- ul a schimbat paradigma în social media. De ce? Pentru că, la o audienţă mică, tu poţi avea un reach mare. Nu este condiţionat de audienţă. (…) Audienţa nu este pe Facebook. Şi este o regulă în succes şi banii urmăresc audienţa.”

Mih Lovin, despre primul influencer virtual

Mih Lovin vorbeşte despre ce înseamnă să fii influencer şi susţine că el nu oferă niciodată idei, fără ca el să le fi testat.

,,Marketingul nu mai e cum era pe vremuri şi asta duce la succesul influencerilor. Influencerii câştigă şi câştigă pentru că fac o activitate pentru un anumit brand care valorează ceva.”

În plus, invitatul lui Vlad Craioveanu este reprezenantul primului enfluencer virtual din România, Ana Tobor.

,,Acest influencer virual este o interfaţă umană pentru ceea ce va urma. Este un preview al viitorului. Brandurile vor avea şi o interfaţă umană.”

Dr. M. Niţă: ,,Oamenii nu mai respectă regulile!”

Şi fiindcă sănătatea este mai bună decât toate, medicul mediatru Mihaela Niţă îţi spune cum îţi poţi proteja copilul în sezonul virozelor şi al gripei, dar şi în contexul creşterii numărului de infectări cu COVID-19.

Dr. Mihaela Niţă susţine că deschiderea şcolilor era necesară, însă mărturiseşte că, din păcate, oamenii nu mai respect regulile. În plus, medicul pediatru explică faptul că, în condiţii de pandemie, mulţi părinţi au renunţat pentru copiii lor la servicii medicale care erau absolut necesare.

,,Când părinţii vin la consultaţie cu copiii, se trece printr-un triaj, iar noi, toate cadrele medicale purtăm echipamentul necesar. Riscul ca un copil să ia ceva venind în clinică este redus la minimum”, conchide interlocutoarea lui Vlad Craioveanu.

Dr. M. Niţă: ,,Lunile octombrie- noiembrie, perioada cea mai bună de vaccinare”

Dr. Mihaela Niţă te sfătuieşte ce vaccinuri să-i faci copilului tău în perioada sezonului rece. Susţine însă că este greu pentru părinţi să găsească vaccinul, iar Ministerul Sănătăţii acoperă – în cazul vaccinului antigripal – doar categoriile de risc. 

,,V. Craioveanu: Apropo de asta care sunt vaccinurile care trebuiesc facute în această iarnă?

M. Niţă: Avem o schemă naţională care ar putea să fie îmbogăţită. Sunt vaccinuri care se fac cu ajutorul Ministerului Sănătăţii. Când vorbim despre vaccinare pentru sezonul rece, ne referim în special la vaccinul antigripal, care este susţinut de catre minister doar categoriilor de risc.

Şi, din cate ştiu eu, numărul de vaccinuri este destul de mic, comparativ cu nevoia. Cumva părintele, că ne referim aici la copil, va ajunge să cumpere vaccinul pentru a-l administra copilului în majoritatea cazurilor. Eu încurajez părinţii să facă lucrul asta, mai ales acum că suntem la începutul sezonului rece şi cel mai bine este să ne vaccinam copii antigripal înaintea începerii sezonului de gripă. Luna octombrie- noiembrie este perioada cea mai bună de vaccinare.

Avem variante date copiilor, avem variante intramusculare, dar avem şi variante cu administrare intranazală, de la vârsta de 2 ani, care sunt mult mai uşor acceptate de către copii.

V. Craioveanu: Sunt doze suficiente de vaccin? Ştiu că anii trecuţi a fost o problemă…

La momentul ăsta, părinţii sunt pe nişte liste de aşteptare, în lanţurile mari de farmacii. Multi părinţi mă sună, mă întreabă. Este destul de greu acum pentru părinţi să găsească vaccinul.”

Dr. M. Niţă: ,,Febra  reprezintă o reacţie normală a organismului, o reacţie de apărare!”

Medicul pediatru Mihaela Niţă îţi explică de ce nu trebuie să te impacientezi la maximum dacă copilul tău are febră. Ea susţine însă că, ţinând cont de vremurile pe care le trăim, părinţilor le este ,,teamă de un episod febril care ar putea să însemne COVID-19.”

,,Eu fac un curs de prim-ajutor şi primul lucru pe care îl explic părinţilor este legat de febră este ca febra  reprezintă o reacţie normală a organismului, este o reacţie de apărare, este o reacţie care face corpul să se lupte mai bine cu un intrus, că e bacterie, că este virus.

Nu vrem sa anihilăm aceasta reacţie pe care corpul o are, dar atunci când valoarea febrei este destul de mare, sigur că ajutăm copilul cu un tratament simptomatic şi aici ne referim la antitermicele le care le foloim în mod normal.

Suntem într-o situaţie altfel decât în alţi ani şi, pe de o parte, ne este teamă de un episod febril care ar putea să însemne COVID-19, pe de alta parte nu am vrea să ajungem la camera de gardă pentru orice febră a copilului. Părintele trebuie să aibă o comunicare cu medicul pediatru şi cu medicul de familie pentru a şti ce trebuie sa facă într-un episod febril.”

Care sunt beneficiile alăptării

Dr. Mihaela Niţă este şi preşedinta Alianţei Europene a Consultanţilor în lactaţie. Ea susţine faptul că alăptarea are beneficii uluitoare pentru copil, pentru sănătatea şi dezvoltarea lui.

,,Alăptarea este poate cel mai important lucru pe care un părinte, o mamă ar putea să-l facă pentru copilul ei. Este un ajutor inegalabil pe care o mamă îl poate da copilului ei. Nici nu ştim câte beneficii are alăptarea. Celulele stem în laptele matern şi multe alte lucruri, de la faptul că transmitem anticorpi…Copilul este acoperit imunologic faţă de toate bolile prin care mama a trecut…”

Medeea Marinescu, despre teatru în pandemie

Actriţa Medeea Marinescu îţi povesteşte cum a trecut peste perioada de pandemie, de ce avem în continuare nevoie de teatru, dar şi cum vede revenirea pe scenă în condiţii de siguranţă.

Actriţa susţine că spectacolele au fost adaptate, astfel încât să poată fi jucate mai pe distanţare.

,,Cineva mi-a spus ca virusul este ca o ruletă rusească. Eu sper sa scap măcar cu o formă uşoară. Daca mâine mă îmbolnăvesc, mă simt vinovată faţă de cei din jur, se vor suspenda spectacolele. (…)  La repetiţii stăm cu masca pe figură… am si adaptat spectacolele, să putem juca mai distanţaţi. Florin Piersic a spus în spectacol: aici trebuia să mă sărute, dar trăim alte vremuri”

Medeea Marinescu mărturiseşte însă, că revenirea pe scenă, după şapte luni de stat acasă, a fost cu ceva emoţii.

,,Eşti ca sportivul acela care s-a pregătit pentru olimpiadă şi stă şapte luni acasă şi este foarte ciudat când te intorci. Ţi-e frică că nu o să te poţi aduna, că o să uiţi textul.”

Medeea, o Maria Mirabela de neuitat!

Actriţa Medeea Marinescu a copilărit pe platourile de filmare, este actriţă de la 3 ani. Filmul care a marcat mai multe generaţii a fost Maria Mirabela, iar numele Medeei a fost mulţi ani Mirabela.

Face teatru şi film fără pauză, a avut roluri principale şi în câteva producţii franţuzeşti. Marea ei pasiune este muzica, dar n-a făcut niciodată din asta o profesie. Preşedintele Ion Iliescu i-a înmânat, în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici