Epava de la Midia: Peste 2.800 de cadavre de oi au fost duse la incineratorul din Tulcea

  • Peste 2800 de cadavre de oi, care cântăresc peste 100 de tone, au fost transportate până în acest moment la incineratorul din Tulcea.
  • Prima punte a epavei răsturantă în Portul Midia a fost eliberată de deşeurile biologice, iar lucrările de ecarisare continuă.
3148 afișări
Imaginea articolului Epava de la Midia: Peste 2.800 de cadavre de oi au fost duse la incineratorul din Tulcea

Peste 2.800 de cadavre de oi au fost duse la incineratorul din Tulcea

„Până acum au fost transportate 2829 de oi, reprezentând 103 tone", a anunţat, marţi, George Niculescu, prefectul judeţului Constanţa.

De asemenea, societatea care se ocupă de operaţiuni a transmis că puntea a şaptea a navei a fost eliberată de cadavre şi se estimează că marţi vor fi golite încă două punţi.

„Deşeurile sunt transportate în ritm constant către unitatea de incinerare. Până la finalul zilei preconizăm că numărul transporturilor va ajunge la opt", au precizat reprezentanţii societăţii care se ocupă de ecarisare.

Aceştia dau asigurări că lucrările se desfăşoară conform planului, sub supravegherea autorităţilor abilitate şi că toate condiţiile de protecţie a mediului şi sănătăţii publice sunt îndeplinite.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autorităţile au reuşit să salveze doar 254 de animale. Pentru că nu avea dotarea necesară, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.

Operaţiunile de scoatere a navei scufundate în şenalul Portului Midia a început pe 14 ianuarie şi s-a încheiat pe 25 februarie, atunci când nava a fost adusă în Dana 10 a Portului Midia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oi,
midia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici