Epidemia de Covid-19 din România se apropie de final. Epidemiolog: Orice ciclu epidemic de pe un teritoriu trece în 6 - 8 săptămâni

  • Primul caz de Covid-19 din România a fost înregistrat pe 26 februarie
  • Un virus stă într-o comunitate în jur de 6-8 săptămâni
  • Covid-19 va deveni sezonier precum gripa, fără a mai avea aceeaşi putere
13987 afișări
Imaginea articolului Epidemia de Covid-19 din România se apropie de final. Epidemiolog: Orice ciclu epidemic de pe un teritoriu trece în 6 - 8 săptămâni

Epidemia de COVID 19 din România se apropie de final. Orice ciclu epidemic de pe un teritoriu trece în şase opt săptămâni

Te întrebi dacă şi când va trece pandemia de COVID 19? Îţi spun eu că mesajele specialiştilor sunt optimiste şi că finalul acestei perioade grele este aproape.

Renumitul epidemiologul Geza Molnar a explicat pentru MEDIAFAX că pandemia în România este în platou, şi că evoluează în dinţi de fierăstrău, adică că numărul de cazuri noi fluctuează de la o zi la alta, fără creşteri bruşte însă. Mesajul optimist vine de la epidemiolog.

“Coronavirus este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece în şase- opt săptămâni. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în China. A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniştit. A trecut în Europa, Italia, Spania şi acolo a existat un număr mare de cazuri apoi a început să coboare”, a declarat Geza Molnar pentru MEDIAFAX.

Potrivit specialiştilor virusul se plimbă de pe un teritoriu pe altul, îmbolnăveşte o parte a populaţiei, trăieşte câteva săptămâni, apoi trece pe un alt teritoriu.

“Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toată populaţia pentru că atunci nu va mai avea unde să se transmită”, a mai declarat Geza Molnar pentru MEDIAFAX.

“Mai avem cam o săptămână de urcat din punct de vedere al cazurilor cu COVID 19, apoi cred că lucrurile se vor mai linişti. În ultimele săptămâni la noi la spital a tot crescut numărul de îmbolnăviţi, dar gestionăm situaţia şi o avem sub control. Sigur, trebuie să fim atenţi că putem avea surprize”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Mişarcă, directorul medical al Spitalul Judeţean din Braşov.

Virusul va rămâne în comunitate până la câţiva ani, însă nu va mai avea aceeaşi forţă.

“Probabil va fi precum virusul gripal, ca orice viroză respiratorie. Va reveni sezonier însă nu cu aceeaşi forţă şi nici cu aceeaşi transmisibilitate”, a mai declarat epidemiologul Geza Molnar pentru MEDIAFAX.

În România 11.036 de cazuri de COVID 19, iar 608 persoane şi-au pierdut viaţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici