Epidemie de gripă în România. Bilanţul morţilor a crescut. Ultimul caz, o femeie din Bistriţa

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă încă un deces din cauza gripei, înregistrat la o femeie de 64 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud. Numărul total al persoanelor care au murit ajunge la 25.

1758 afișări
Imaginea articolului Epidemie de gripă în România. Bilanţul morţilor a crescut. Ultimul caz, o femeie din Bistriţa

Epidemie de gripă în România. Bilanţul morţilor a crescut

Femeia de 64 de ani din judeţul Bistrita-Năsăud avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal.

În cazul acesteia a fost confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Reprezentanţii Spitalului din Bistriţa spun, la rândul lor, că femeia era din localitatea Beclean, a fost confirmată cu de gripă tip A de către Institutul „Cantacuzino”, dar avea şi obezitate morbidă, diabet zaharat, etc.

Femeia a murit în 6 februarie la Secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

„Pacienta s-a prezentat în data de 23 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgenţe, în stare gravă, confuză, cu insuficienţă respiratorie acută, fiind internată la Secţia ATI, unde în scurt timp a fost intubată. A primit tratament de specialitate şi i-a fost instituită terapie de monitorizare şi susţinere a funcţiilor vitale, dar, din păcate, evoluţia stării sale de sănătate a fost nefavorabilă şi a decedat în data de 6 februarie. Femeia nu fusese vaccinată antigripal, după cum a precizat familia acesteia”, spun cei de la spital.

Numărul total al deceselor din cauza gripei ajunge astfel la 25.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici