Epidemie de gripă | Pintea: În şcolile unde absenteismul este mai mare de 20% se poate lua măsura suspendării cursurilor/ Ce spune ministrul Educaţiei

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, la Braşov, că în şcolile unde absenteismul este mai mare de 20 la sută se poate lua măsura suspendării cursurilor. 25.000 de doze de vaccin vor fi distribuite suplimentar, în teritoriu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1660 afișări
Imaginea articolului Epidemie de gripă | Pintea: În şcolile unde absenteismul este mai mare de 20% se poate lua măsura suspendării cursurilor/ Ce spune ministrul Educaţiei

Epidemie de gripă | Pintea: În şcolile unde absenteismul este mai mare de 20% se poate lua măsura suspendării cursurilor

Întrebată dacă vor fi suspendate cursuri din cauza gripei, ministrul Sorina Pintea a spus că este posibil, acolo unde absenteismul este mai mare de 20 la sută.

„Acolo unde absenteismul este mai mare de 20% se poate lua măsura suspendării cursurilor pe o anumită perioadă”, a declarat Sorina Pintea, la Braşov.
Ministrul a afirmat că 25.000 de doze de vaccin antigripal pentru grupele de risc urmează să fie distribuite, în zilele următoare, în teritoriu.

„Astăzi (marţi – n.r.) am semnat contractul, zilele acestea se vor distribui în teritoriu cele 25.000 de doze suplimentare”, a afirmat demnitarul.

Întrebată de jurnalişti dacă aceste doze nu sunt puţine, oficialul a afirmat că această comandă s-a făcut pe baza estimărilor transmise de medicii de familie către direcţiile de sănătate publică.

„Sunt medici de familie care au trimis estimări probabil sub necesar, pentru că noi achiziţionăm vaccinul pe baza estimărilor făcute de direcţiile de sănătate publică, care solicită medicilor estimările”, a afirmat Sorina Pintea.

Conform sursei citate, estimările din acest an au fost de 1,1 milioane de doze de vaccin antigripal, iar Ministerul a achiziţionat 1,3 milioane de doze.

„Solicitările suplimentare au venit abia de săptămâna trecută, deci eu cred că nu ne-am pregătit suficient. Nu spun că Ministerul Sănătăţii, ci cei care trebuiau să dea nişte estimări corecte. Pot să vă dau exemple, au fost medici de familie care nici măcar n-au întrebat pacienţii din grupele de risc dacă doresc să se vaccineze, au fost medici de familie care nu au informat, cum au fost medici de familie care au informat corect, care au estimat corect şi care nu au probleme în acest moment”, a precizat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Sorina Pintea este aşteptată să decidă marţi, după publicarea datelor de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică referitoare la gripă, dacă declară sau nu epidemie de gripă în România. Pentru ca ministrul Sănătăţii să declare stare de epidemie, trebuie ca marţi datele să arate un număr de cazuri diagnosticate de gripă care să fie mai mare decât cel estimat.

Numărul deceselor în acest sezon a ajuns deja la 48.

Ministrul Educaţiei: Putem să suspendăm cursurile la recomandarea Ministerului Sănătăţii

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi, că, la recomandarea Ministerului Sănătăţii, pot fi suspendate cursurile în contextul răspândirii gripei.

"Noi putem să suspendăm cursurile la recomandarea Ministerului Sănătăţii. Asta am făcut vineri, după 24 ianuarie. Ministerul Sănătăţii, dat fiind că era vorba despre o punte de o zi, ne-a recomandat acest lucru şi, fără îndoială, am luat măsura necesară. În fiecare zi, suntem în contact cu Ministerul Sănătăţii şi la această recomandare luăm imediat măsura. Avem o echipă, cea care se ocupă de învăţământul preuniversitar - secretar de stat, director de învăţământ preuniversitar, care sunt în contact permanent. Suntem cu toată atenţia în priză, să nu credeţi că tratăm neserios acest lucru", a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Ministrul Educaţiei a precizat că numai într-o zi au fost înregistrate în şcoli 500 de cazuri noi de gripă şi 800 de răceală.

"500 de cazuri de gripă şi 800 de răceală astăzi, cele care s-ar adăuga celor 1.600 de care vă spuneam ieri", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici