Este anchetă epidemiologică la Spitalul Elias din Capitală. Medici rezidenţi infectaţi cu SARS Cov 2

  • Este anchetă epidemiologică la Spitalul Elias din Capitală.
  • 3 medici rezidenţi de pe Secţia de Obstetrică Ginecologie au Covid 19.
  • Dr. Negoiţă: ”În unitatea modulară sunt 12 pacienţi cu forme grave şi 14 cu forme medii de Covid 19.”
2441 afișări
Imaginea articolului Este anchetă epidemiologică la Spitalul Elias din Capitală. Medici rezidenţi infectaţi cu SARS Cov 2

Foto: Mediafax

Este anchetă epidemiologică la Spitalul Elias din Capitală, după ce mai multe cadre medicale s-au infectat cu virusul SARS Cov 2. Doctorul Silvius Negoiţă, purtător de cuvânt al instituţiei, spune că, cel puţin deocamdată, nu se pune problema închiderii vreunei secţii din spital şi că medicii  s-au infectat probabil în afara spitalului.

În funcţie de rezultatele anchetei, epidemiologul spitalului va decide dacă este cazul  ca anumite cadre medicale să intre în izolare. Specialistul spune că aceste cazuri de infectare au fost raportate la timp către Direcţia de Sănătate Publică. 

În clinica de obstetrică – ginecologie a spitalului Elias au fost confirmate dou infecţii SARS Cov 2, dar independente una de cealaltă, prin testări efectuate la cerere de către dânşii, în laboratoare din afara spitalului. Au fost efectuate testări multiple, ocazie cu care a mai fost diagnosticat încă un caz asimptomatic de infecţie cu SARS Cov 2,” a precizat dr. Silvius Negoiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Elias

Medicul a mai precizat că spitalul modular din curtea unităţii sanitare lucrează la capacitate maximă. 

”Unitatea modulară poate găzdui 34 de pacienţi dintre care 12 forme severe şi 14 forme medii, cele două sectoare au lucrat la capacitate maximă de la deschiderea unităţii,” a adăugat acesta.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici