Eşti nevoit să ieşi din casă zilele astea? Să ai declaraţia la tine, altfel amenda e de 20 de ori mai mare

  • Amenzile minime pentru cei care ies din casă fără declaraţia pe proprie răspundere cresc de 20 de ori
  • Noile amenzi vor fi între 2.000 şi 20.000 de lei, în condiţiile în care, în prezent, ele au valori între 100 şi 5.000 de lei
  • Măsurile vor fi luate de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne.
1192 afișări
Imaginea articolului Eşti nevoit să ieşi din casă zilele astea? Să ai declaraţia la tine, altfel amenda e de 20 de ori mai mare

Eşti nevoit să ieşi din casă zilele astea? Să ai declaraţia la tine, altfel amenda e de 20 de ori mai mare

Eşti nevoit să ieşi din casă zilele acestea, pe perioada stării de urgenţă, în interes personal sau profesional? O poţi face, dar doar după ce te asiguri că ai asupra ta declaraţia pe proprie răspundere sau adeverinţa de la angajator.

În caz contrar, rişti ca poliţistul să îţi aplice o amendă minimă de 2.000 de lei, adică de 20 de ori mare decât în prezent. Şi dacă acum poţi plăti 50 de lei (jumătate din cuantumul amenzii minime), noile măsuri stabilesc ca persoanele sancţionate contravenţional să poată achita, în termenul amintit, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de poliţist sau jandarm.

Amenzile minime urmează să crească şi în cazul firmelor, de zece ori, de la 1.000 la 10.000 de lei şi până la un maxim de 70.000 de lei.

Ordonanţa cu noile amenzi ar putea fi adoptată de Guvern chiar în şedinţa de azi, urmând ca noile măsuri să se aplice odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici