Eugen Preda, pus în libertate

Eugen Preda a fost pus în libertate, luni, de Judecătoria Sectorului 6, în legătură cu incidentul de la mall Plaza România, instanţa respingând cererea procurorilor de arestare preventivă a acestuia, decizia putând fi atacată cu recurs.

174 afișări
Imaginea articolului Eugen Preda, pus în libertate

Eugen Preda, pus în libertate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Procurorii au atacat cu recurs decizia de cercetare în libertate.

După pronunţarea instanţei, Adrian Preda, fratele lui Eugen Preda, a susţinut, luni, că decizia este "normală". De asemenea, Adrian Preda a adăugat că fratele său va face sport în continuare.

Potrivit lui Adrian Preda, fratele său ar fi fost bătut de angajaţi ai firmei de pază BGS după ce l-ar fi încătuşat. Scandalul a pornit de la un loc de parcare, despre care fratele lui Eugen Preda spune că "treaba" era rezolvată şi pentru care nu era niciun fel de problemă. El a mai spus că patronul firmei de pază BGS, Bogdan Oprea, ar fi început scandalul după ce l-ar fi lovit pe Eugen Preda, moment în care şi ceilalţi angajaţi ai BGS prezenţi la faţa locului ar fi sărit "pentru Oprea".

Unul dintre avocaţii lui Eugen Preda, Ciprian Şoldea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, întrebat fiind despre probele aduse de procurori pentru susţinerea cererii de arestare preventivă, că aceştia nu au adus înregistrările video din mall-ul Plaza România din seara incidentului.

În opinia avocatului, aceste înregistrări video erau o probă directă şi foarte importană pentru a afla ce s-a întâmplat în seara incidentului.

În cazul celorlaţi trei, Andrei Bădulă Cristian, Marian Scarlat şi Petre Pascu, instanţa a decis, duminică, cercetarea în libertate.

Cauza referitoare la Andrei Udrea a fost disjunsă, procesul urmând să aibă loc, marţi, la Judecătoria Sectorului 6.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a anunţat, luni, că a dispus Corpului de control al ministerului să facă o anchetă la Clubul Dinamo din Braşov, în urma incidentului de la mall-ul Plaza din Capitală, în care a fost implicat Eugen Preda, sportiv al clubului şi agent de poliţie.

Din dispoziţia ministrului de Interne, Dan Nica, Corpul de Control al MAI a început o verificare internă atât la Clubul Sportiv Dinamo, cât şi la Dinamo Braşov, informează, luni, Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Eugen Preda, implicat în bătaia de sîmbătă seară, de la Mall-ul Plaza România, şi-a dat demisia din funcţia de subofiţer angajat la Clubul Sportiv Dinamo Braşov, subordonat Ministerului Administraţiei şi Internelor, a declarat luni Constantin Luca, comandantul clubului Dinamo Braşov.

Reprezentanta Anchor Grup SA, Marilena Brînzan, a declarat, luni, că incidentul de sâmbătă, din Plaza România, a fost rezolvat în mai puţin de cinci minute de către reprezentanţii firmei de pază, "care au acţionat conform procedurilor". Brânzan a susţinut că un incident similar a avut loc anul trecut, iar prima măsura luată de către managementul mall-ului a fost schimbarea firmei de pază.

Citeşte şi:

Eugen Preda a demisionat din funcţia de subofiţer

Anchetă ministerială la Dinamo Braşov în urma incidentului de la Plaza

Anchor Grup SA: Reprezentanţii firmei de pază au acţionat conform procedurilor

Membri ai clanului Preda, acuzaţi de ultraj, după bătaia din mall (Video)

Scandal în Plaza România între clanul Preda şi agenţii de pază

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici