Euro 2020: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie la stadionul Steaua Bucureşti

Luni a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie la stadionul Steaua, care va avea o capacitate de 31.254 de locuri, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro, cu TVA, în timp ce pentru stadionul Giuleşti a fost emis ordinul de începere a demolării, anunţă MDRAP.

198 afișări
Imaginea articolului Euro 2020: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie la stadionul Steaua Bucureşti

Euro 2020: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie la stadionul Steaua Bucureşti

Luni 25 februarie, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie la stadionul Steaua Bucureşti, care va avea o capacitate de 31.254 de locuri, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro, cu TVA, taxe şi cote incluse.

Capacitatea stadionului Steaua Bucureşti va permite intrarea unui număr de 31.254 de spectatori, iar valoarea lucrărilor de reabilitare a arenei se ridică la suma de 64,5 milioane euro cu TVA. Suprafaţa construită a crescut cu 12.000 mp ajungând la 82.000 mp, iar noul proiect permite optimizarea fluxului de spectatori, păstrarea intactă a bazelor de antrenament deja existente în cadrul complexului, precum şi creşterea numărului de locuri de parcare la peste 570 de locuri. O altă îmbunătăţire se referă la crearea de spaţii de antrenament la nivelul parterului (ex: tir sportiv, box, lupte, tenis de masă, bowling etc.) şi a peste 1.400 de mp de spaţii administrative, cu păstrarea costurilor în exploatare.

Pentru stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu”, marţi a fost emis ordinul de începere a demolării.

După reconstrucţie, arena va beneficia de 14.000 de locuri şi o suprafaţă de joc de 105 metri lungime şi 68 metri lăţime. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 29 milioane de euro (cu TVA, taxe şi cote incluse).

„Este extrem de important să urmărim termenele şi să verificăm în mod constant stadiul şi calitatea execuţiei lucrărilor la aceste obiective, atât pentru a ne respecta angajamentele asumate faţă de UEFA, cât şi pentru a beneficia de baze sportive moderne, sigure şi eficiente, care să ridice Bucureştiul la un nivel de infrastructură sportivă similar cu cel al marilor oraşe europene”, a transmis viceprim-ministrul Daniel Suciu.

Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” urmează să fie reabilitat, modernizat şi transformat într-un centru sportiv de excelenţă, cu o capacitate de 8.207 locuri, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 24 milioane euro cu TVA, taxe şi cote incluse.

Pentru Stadionul Dinamo, s-a dorit iniţial reabilitarea stadionului existent, însă, din motive juridice, acesta nu poate fi preluat în cadrul programelor derulate de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Clubul sportiv Dinamo a depus la CNI documentaţia vizând un alt amplasament destinat construcţiei unui stadion nou.

În prezent, au fost contractate lucrările de realizare a studiilor de prefezabilitate, respectiv fezabilitate.

În vederea aprobării acestor studii, este necesară suplimentarea suprafeţei de teren pusă la dispoziţie astfel încât să fie respectate prevederile UEFA, dar şi cele ale ISU privind evacuarea spectatorilor. De asemenea, dată fiind modificarea indicatorilor urbanistici, este necesară elaborarea şi avizarea unui nou Plan Urbanistic Zonal de către Primăria Sectorului 2, iar această sarcină îi revine exclusiv clubului sportiv Dinamo, mai arată ministerul.

Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Daniel Suciu, s-a întâlnit marţi cu Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, ca să discute despre stadiul lucrărilor la cele patru stadioane care vor fi realizate de minister, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), în vederea organizării, în România, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici