Eurocopter România a modernizat 20 de elicoptere Puma pentru Forţele Aeriene Britanice

Eurocopter România a finalizat un contract în valoare de 300 milioane euro privind modernizarea a 20 de elicoptere Puma pentru Forţele Aeriene din Marea Britanie, ambasadorul Paul Brumell spunând că proiectul a fost unul de succes, deşi a stârnit controverse în Marea Britanie.

289 afișări
Imaginea articolului Eurocopter România a modernizat 20 de elicoptere Puma pentru Forţele Aeriene Britanice

Eurocopter România a modernizat 20 de elicoptere Puma pentru Forţele Aeriene Britanice (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Ceremonia prin care a fost marcată finalizarea contractului Puma LEP între Eurocopter România şi Forţele Aeriene Regale din Marea Britanie, prin care au fost modernizate 20 de elicoptere Puma, în decurs de 23 de luni, a avut loc la Ghimbav, în judeţul Braşov, la eveniment participând ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării şi ai Forţelor Aeriene Regale din Marea Britanie.

"La început au fost articole din presă care au spus că nu înţeleg de ce acest proiect a fost făcut în România şi nu în Marea Britanie, dar, cum am văzut, Eurocopter România a făcut o lucrare foarte bună şi noi suntem mândri cu acesta. Acest elicopter Puma are o tradiţie foarte veche, datează din anii '70 şi a fost nevoie de modernizare", a declarat Brummell.

Elicopterele modernizate la sediul Eurocopter de la Ghimbav vor fi folosite în principal în misiuni de ajutor umanitar.

"Aceste elicoptere au trecut printr-o schimbare fantastică. Au motoare noi, mai puternice, mai eficiente şi care pot transporta o încărcătură mai grea. Nu avem misiuni specifice în acest moment, dar plănuim să le folosim în viitor, în principal în misiuni umanitare, fiind în mod special potrivite pentru mediul urban", a declarat reprezentantul Ministerului Apărării din Marea Britanie, Owen Barnes.

Contractul a presupus îmbunătaţirea performanţelor operaţionale ale elicopterelor Puma, astfel că aparatele pot zbura mai sus, mai repede şi pe distanţe mai mari. Acestea pot fi adaptate atât pentru suport logistic, cât şi pentru transport sau servicii VIP.

Eurocopter România, subsidiară a Airbus Helicopters, a fost înfiinţată în 2002 şi a dezvoltat activităţi legate de pieţele civile, parapublice şi militare.

Compania vinde întreaga gamă de elicoptere noi Airbus Helicopters în România şi ţările limitrofe şi asigură suport tehnic. De asemenea, compania este centrul industrial cheie în cadrul Airbus Helicopters pentru a efectua lucrări de revizie, reparaţie şi modernizare a elicopterelor Puma şi Super Puma pe piaţa mondială Airbus Helicopters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici