Eurostat: România este ţara cu cei mai mulţi elevi la un învăţător

România are clasele cele mai aglomerate din Uniunea Europeană. Unui învăţător îi revine educarea, în medie, a 20 de copii, în condiţiile în care un cadru didactic din Grecia răspunde pentru 8,7 elevi.

581 afișări
Imaginea articolului Eurostat: România este ţara cu cei mai mulţi elevi la un învăţător

Eurostat: România este ţara cu cei mai mulţi elevi la un învăţător

Potrivit Eurostat, în 2019, în statele membre ale UE erau 2 milioane de învăţători - 85% femei şi 15% bărbaţi - şi 24,5 milioane de elevi în învăţământul primar.

Numărul mediu de elevi pe învăţător a scăzut uşor de la 13,6 în 2018 la 13,5 în 2019.

Cei mai puţini elevi revin învăţătorilor din Grecia (8,7), din Luxemburg (9,0) şi din Polonia (9,6).

La polul opus, România menţine cel mai mare raport elev - învăţător (19,4). Urmează Franţa şi Cehia cu 18,8, respectiv 18,7.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici