EVALUARE 2017. Elevă de 10: Rămân acasă, acasă este unde sunt prietenii şi familia

O absolventă a Şcolii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, care a obţinut 10 pe linie la Evaluarea Naţională, alături de alţi opt elevi din judeţul Gorj, vrea să rămână să înveţe în România. ”Nu aş putea să renunţ la familie doar pentru nişte bani, mai mulţi, în orice altă ţară”, spunea ea.

3042 afișări
Imaginea articolului EVALUARE 2017. Elevă de 10: Rămân acasă, acasă este unde sunt prietenii şi familia

EVALUARE 2017. Elevă de 10: Rămân acasă, acasă este unde sunt prietenii şi familia

Cu toate că a avut rezultate foarte bune la şcoală, pentru Maria Cristina Giubelan rezultatul la Evaluarea Naţională a fost o surpriză.

Am primit foarte multe mesaje de încurajare. A fost o surpriză. Sincer, nu mă aşteptam. Aleg în continuare un liceu cu rezultate foarte bune, secţia de mate-info mi se pare cea mai bună din oraş. Am avut media 9,79, pe clasele V-VIII, nu am fost chiar de 10. Am muncit din greu pe parcursul acestui an, însă aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără îndrumarea profesorilor din Şcoala Gimnazială Constantin Săvoiu, care ne-au pregătit zi de zi pentru acest examen important din viaţa noastră. Interesul profesorilor pentru a ne ajuta să înţelegem cât mai bine materiile a fost constant”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Maria Cristina Giubelan.

Adolescenta în vârstă de 15 ani intenţionează să îşi continue studiile liceale la Târgu-Jiu, după care vrea să se înscrie la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti.

Maria promite, însă, că va reveni în oraşul natal ca să lucreze ca stomatolog.

”În continuare voi merge la Liceul Tudor Vladimirescu, la profilul mate-info, după aceea voi merge la Medicină, în Bucureşti, aleg secţia stomatologie. Îmi place să ajut oamenii. Vreau să lucrez la Târgu-Jiu, să îmi deschid un cabinet aici. Acasă este unde sunt prietenii, familia, mă susţin mereu, îi am aproape şi nu cred că aş putea să renunţ la toate astea doar pentru nişte bani, mai mulţi, în orice altă ţară. Rămân să studiez şi să lucrez în România. Sora mea va fi stomatolog, acum termină facultatea şi de la ea am preluat această idee”, a afirmat Maria Cristina Giubelan.

În total, nouă din cei 2.878 de elevi din judeţul Gorj care au susţinut Evaluarea Naţională în acest an au obţinut media 10. Cei mai mulţi au absolvit Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, însă pe aceeaşi listă se află şi o elevă din mediul rural, absolventă a Şcolii Gimnaziale ”Ion Vâlceanu”, din comuna Dragoteşti.

M-am pregătit destul de mult, tot anul mi l-am dedicat acestui examen. Vreau să mă înscriu la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu. Chiar nu mă aşteptam să iau 10 pe linie. Am fost surprinsă şi eu. Cred că şi ceilalţi, profesorii. Nu ne aşteptam. Da, am fost un copil bun întotdeauna, dar 10 pe linie chiar nu credeam. Nu ştiu cum sunt alte şcoli din mediul rural, dar profesorii mei s-au dedicat trup şi suflet nouă. Nu a fost un motiv că am stat la ţară. Suntem o familie care gândeşte diferit şi părinţii mereu ne-au susţinut, indiferent de alegerile noastre”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Roxana Francisca Pasăre, absolventă a Şcolii Gimnaziale ”Ion Vâlceanu” din comuna Dragoteşti.


 

Eşecul înregistrat la înscrierile pentru liceele militare au determinat-o pe tânăra de 15 ani să ia decizia de a pleca din România, după finalizarea studiilor.

După liceu merg la facultate la Bucureşti, în domeniul IT. Nu voi rămâne în România. Chiar nu îmi doresc să rămân aici. Vreau să plec în străinătate. De mică îmi doresc asta. De curând am avut parte de un eşec, măcar celălalt vis să îl îndeplinesc. Mi-am dorit foarte mult să dau la unul dintre colegiile militare dar, din păcate, am picat la proba sportivă, ceea ce m-a eliminat, mi-a luat şansa de a mai candida. Rezultatul de la Evaluare m-a ajutat foarte mult, m-a făcut să mă ambiţionez”, a mai declarat Roxana Francisca Pasăre.

Procentul de promovabilitate în Gorj, la Evaluarea Naţională 2017, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este 75,64 %.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici