EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016: Peste 148.700 de elevi au participat la proba de Matematică

Peste 148.700 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat la proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2016, iar opt elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

1067 afișări
Imaginea articolului EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016: Peste 148.700 de elevi au participat la proba de Matematică

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016: Peste 148.700 de elevi au participat la proba de Matematică

Din totalul celor 153.673 de elevi înscrişi la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, s-au prezentat 148.795 de elevi (96,83%), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, remis miercuri agenţiei MEDIAFAX. De asemenea, opt elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar 4.878 de elevi au absentat.

„Precizăm că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (inundaţii), 24 de elevi din localităţile Darova şi Boldur, care ar fi trebuit să participe astăzi la proba de matematică în centrul de examen organizat la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” din Lugoj (judeţul Timiş), vor susţine acest test joi, 30 iunie, cu aprobarea Comisiei Naţionale”, potrivit sursei citate.

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016

În ceea ce priveşte proba de Limba şi literatura maternă, desfăşurată marţi, 28 iunie, rata de prezenţă a fost de 97,55% (8.921 de elevi prezenţi dintr-un total de 9.145 înscrişi).

Prima afişare a rezultatelor va avea loc vineri, 1 iulie, până la ora 16:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALA 2016. Notele obţinute de elevi la examen, pe edu.ro şi la unităţile de învăţământ

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici