Evaluarea Naţională 2020. Peste 200 de elevi au început luni, etapa specială. SUBIECTELE la Limba şi literatura română

  • Luni, 29 iunie, a început etapa specială a Evaluării Naţionale
  • Sunt 216 elevi care au fost în carantina, izolare sau au avut temperatura mai mare de 37.3
  • Probele se vor ţine în 60 de centre, din 37 de judeţe
3328 afișări
Imaginea articolului Evaluarea Naţională 2020. Peste 200 de elevi au început luni, etapa specială. SUBIECTELE la Limba şi literatura română

UPDATE: Vezi aici SUBIECTELE ŞI BAREMUL

Luni a început etapa specială a Evaluării Naţionale. S-au înscris la această etapă 216 elevi care fie au fost în izolare şi carantină din cauza coronavirusului, fie au avut temperatura mai ridicată de 37,5 şi nu au putut intra în sala de examen în prima sesiune.

La Subiectul I, candidaţii au primit un fragment din basmul popular „Cu Petrea Făt-Frumos, şteblă de busuioc, născut la miezul nopţii”, cules de Ovidiu Bârlea. Aici, cerinţele au cerut notarea de sinonime, menţionări şi explicaţii privind formarea  unor cuvinte. 
 
Apoi, la punctul B, elevii au avut de redactat o compunere în care să motiveze apartenenţa la specia literară „basm popular” a unui text dat. 
 
La Subiectul III, accentul a fost pus pe un text de pe site-ul Muzeului Goleşti, din care candidaţii au avut de transcris elemente de sintaxă şi de gramatică. 
 
La punctul B, cerinţa a cerut redactarea unei neraţiuni în care copiii să prezinte o întâmplare petrecută într-o curte. 

Ministerul Educaţiei anunţă că sunt organizate 60 de centre de examen din 37 de judeţe. Singurele judeţe care nu au niciun astfel de caz sunt Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinţi şi Tulcea. 

Primele rezultate vor fi afişate ppe 2 iulie, până la ora 12.00.

Pentru calcularea mediei de admitere la liceu, rezultatele la Evaluarea Naţională cântăresc 80%, diferenţa fiind dată de notele din cei patru ani de gimnaziu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici