Examenele finale fără triaj epidemiologic şi fără luarea temperaturii. Se păstrează obligativitatea măştii de protecţie

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că elevii care susţin Evaluarea Naţională nu vor mai trece prin triaj epidemiologic şi nu li se va mai lua temperatura.
  • Cîmpeanu a precizat că masca rămâne obligatorie.
  • Până la acest moment, s-au înscris 132.630 de elevi pentru Evaluarea Naţională
  • La Bacalaureat, numărul elevilor de clasa a XII-a este de 152.000, numărul elevilor de clasa a XIII-a este de 21.000, deci, în total 173.000 de elevi.
860 afișări
Imaginea articolului Examenele finale fără triaj epidemiologic şi fără luarea temperaturii. Se păstrează obligativitatea măştii de protecţie

Examene fără triaj epidemiologic şi fără luarea temperaturii. Se păstrează obligativitatea măştii de protecţie

Cîmpeanu a declarat, luni seara, la Antena 3, că Ministerul Educaţiei a adaptat tematica de examen la situaţia acestui an şcolar total atipic. Au fost luate, astfel, măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor.

„Este vorba de micşorarea numărului de note necesare încheierii situaţiilor şcolare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcţii pe foaie de examen la matematică, geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română. Nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toţi au posibilitatea să facă acest lucru. Sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor. Toate aceste recomandări vor face obiectul unui document care va fi postat astă-seară (luni seara – nr.r.) pe site-ul Ministerului Educaţiei”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, până la acest moment, s-au înscris 132.630 de elevi pentru Evaluarea Naţională, 90% din totalul celor 147.660 de elevi de clasa a opta. Înscrierile continuă până marţi, la ora 17.00.

Întrebat cum se vor desfăşura examenele, dacă se va mai lua temperatura copiilor şi dacă va mai exista triaj epidemiologic, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Nu, cu siguranţă nu”.

„Recomandările care vor fi postate astă-seară (luni seara – n.r.) vor face toate acele precizări, fără triaj epidemiologic, termometrizare, se păstrează, însă, distanţarea, se păstrează obligativitatea purtării măştii de protecţie şi aerisirea spaţiilor de clasă. Toate aceste reguli de protecţie sanitară se vor păstra”, a mai spus Cîmpeanu.

În privinţa examenului de Bacalaureat, Sorin Cîmpeanu a precizat că numărul elevilor de clasa a XII-a este de 152.000, numărul elevilor de clasa a XIII-a este de 21.000, deci, în total 173.000 de elevi. S-au înscris 114.000 din promoţia curentă, dar din elevii de clasa a XII-a, un număr de 25.000 sunt elevi la cursuri serale şi cu frecvenţă redusă.

CITEŞTE AICI: Evaluare Naţională 2021, clasele a VIII-a şi a XII-a. Recomandările emise de Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici