EXAMENUL DE REZIDENŢIAT - Pentru prima dată sunt disponibile aproape 500 de posturi în clinici universitare şi spitale

Concursul de rezidenţiat, care a început duminică, are pentru prima dată aproximativ 500 de posturi în clinicile universitare şi spitalele judeţene asigurate medicilor, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

907 afișări
Imaginea articolului EXAMENUL DE REZIDENŢIAT - Pentru prima dată sunt disponibile aproape 500 de posturi în clinici universitare şi spitale

EXAMENUL DE REZIDENŢIAT - Pentru prima dată sunt disponibile aproape 500 de posturi în clinici universitare şi spitale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Pentru prima dată în 2012 Ministerul Sănătăţii a aprobat scoaterea la concursul de rezidenţiat a unor posturi în clinicile universitare şi spitalele judeţene, acestă măsură fiind în beneficiul medicilor care vor putea să rămână să lucreze după rezidenţiat în respectiva clinică", a explicat Rafila.

Concursul a început fără incidente.

Pentru concursul de rezidenţiat de duminică s-a înscris 5.371 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie. Dintre aceştia, 4.142 vor concura pentru un loc/post la medicină, 931, la stomatologie, iar 298, la farmacie.

Concursul se desfăşoară, descentralizat, în şase centre universitare, Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza tematicilor anunţate.

Pentru această sesiune, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 3.778 de locuri şi posturi. Dintre acestea, 3.558 sunt pentru medicină, 250, pentru medicină dentară, iar 170, pentru farmacie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici