EXCLUSIV - Blejnar: Stenogramele confirmă că am respectat legea. Pot sesiza instituţii internaţionale

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a declarat agenţiei MEDIAFAX că stenogramele apărute în presă nu fac decât să confirme că a respectat legea şi spune că un procuror care participă alături de premierul Ponta la raliu nu are legitimitate, anunţând totodată că ar putea sesiza instituţii internaţionale.

1008 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV - Blejnar: Stenogramele confirmă că am respectat legea. Pot sesiza instituţii internaţionale

EXCLUSIV - Blejnar: Stenogramele confirmă că am respectat legea, pot sesiza instituţii internaţionale (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Apariţia aestor stenograme nu face decât să confirme încă o dată că atunci când am ocupat funcţia de preşedinte al ANAF am respectat LEGEA, acţionând în interesul naţiunii române şi al instituţiei pe care am condus-o. Totodată, invit mass-media şi orice altă persoană interesată să analizeze cu atenţie şi obiectivitate toate cele 213 stenograme care se regăsesc la dosarul instrumentat de către DIICOT, pentru a constata cele afirmate anterior de mine, şi anume că nu am nicio legătură cu dosarul de evaziune fiscală instrumentat.

În opinia mea, un procuror despre care se ştie că este din 2007 participant alături de Victor Ponta la raliurile auto din Campionatul Naţional al României nu are legitimitatea necesară pentru a lansa în spaţiul public teme care pot fi folosite în bătălia politico-electorală.

De altfel, având în vedere maniera neprofesionistă în care a fost instrumentat acest dosar, am sesizat pentru prima dată, încă din 2010, CSM şi DIICOT-structura centrală, urmând ca, în funcţie de rezultatul acestor verificări, să analizez oportunitatea sesizării instituţiilor internaţionale", a declarat agenţiei MEDIAFAX Sorin Blejnar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici