EXCLUSIV: Bugetarii nu primesc nici în 2011 prime, munca suplimentară compensată doar cu zile libere

Angajaţii din sectorul public nu vor beneficia nici anul viitor de prime, tichete de masă, cadou şi de vacanţă, iar munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru sau în zilele de sărbători va fi compensată numai cu timp liber, relevă legea salarizării, obţinută de MEDIAFAX.

93 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Bugetarii nu primesc nici în 2011 prime, munca suplimentară compensată doar cu zile libere

EXCLUSIV: Bugetarii nu primesc nici în 2011 prime, munca suplimentară compensată doar cu zile libere (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Documentul stabileşte că instituţiile publice centrale şi locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii, nu vor acorda în continuare tichete de masă personalului.

De asemenea, în bugetele pe anul 2011 ale instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, nu se prevăd sume pentru acordarea de tichete cadou şi tichete de vacanţă.

În anul 2011 nu se acordă nici ajutoare sau indemnizaţii la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

"Sumele corespunzătoare premiului anual pentru anul 2010 nu se mai acordă începând cu luna ianuarie 2011, aceastea au fost avute în vedere la stabilirea majorărilor salariale ce se acordă în anul 2011 personalului din sectorul bugetar", se mai arată în document.

În anul 2011, ordonatorii de credite nu vor acorda premii.

"În anul 2011, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se va compensa numai cu timp liber corespunzător", se mai arată în document.

Proiectul legii salarizării este datat 17 noiembrie 2010 şi a fost discutat miercuri de Guvern, urmând să fie aprobat luni, după consultare cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici