EXCLUSIV: Mihai Ghezea i-ar fi cerut deputatului Adrian Rădulescu să intervină cu privire la reţinerea sa

Patronul ziarului "Atac la persoană", Mihai Ghezea, a fost ridicat în timp ce lua masa cu deputatul Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în MADR, iar după ce a fost luat de poliţişti i-a cerut acestuia telefonic să intervină, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

1124 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Mihai Ghezea i-ar fi cerut deputatului Adrian Rădulescu să intervină cu privire la reţinerea sa

Mihai Ghezea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Mihai Ghezea a fost ridicat, miercuri, din Piaţa Rosetti, unde lua masa cu deputatul Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Sursele judiciare au precizat că Ghezea este interceptat de către anchetatori de la începutul lunii septembrie, astfel că telefonul său era ascultat inclusiv la momentul ridicării sale. Frecvent, Ghezea şi Rădulescu discutau despre situaţia de la Agenţia Domeniilor Statutului.

Imediat după ce a plecat cu poliţiştii, Ghezea l-ar fi telefonat lui Adrian Rădulescu căruia i-a explicat succint situaţia, respectiv că a fost reţinut, dar că situaţia nu este gravă. "Poate vorbiţi dumneavoastra", i-a spus Ghezea interlocutorului său, la finalul convorbirii, potrivit surselor citate.

Acestea au subliniat însă că până în prezent nu ar putea fi vorba despre un trafic de influenţă.

Mihai Gezea a fost adus joi dimineaţă la sediul Judecătoriei Sectorului 4, unde procurorii parchetului de pe lângă această instanţă cer unui judecător arestarea preventivă a lui pentru şantaj.

Patronul ziarului "Atac la persoană" a fost reţinut de procurori, miercuri, fiind acuzat că l-ar fi şantajat printr-un contract de publicitate pe Ioan Niculae, patronul Holdingului InterAgro şi al echipei de fotbal Astra Ploieşti.

Sursele juridciare au precizat că în luna aprilie între InterAgro şi "Atac la persoană" a fost încheiat un contract de publicitate, una dintre clauzele contractuale fiind aceea ca ziarul să se abţină de la a publica materiale care să aducă atingere sau să afecteze companiile lui Niculae sau imaginea sa personală. Valoarea contractului, potrivit surselor citate, era de 1.000 de euro lunar, la debut fiind plătit un avans pe trei luni.

După primele trei luni, Mihai Ghezea a reziliat contractul şi a publicat un material jurnalistic ce viza viaţa personală a lui Ion Niculae. Potrivit surselor citate, rezilierea bruscă a contractului a fost cauzată de dorinţa lui Ghezea de a majora suma prevăzută în înţelegere. În acest context, în luna iulie patronul de la Astra Ploieşti ar fi depus o plângere penală la poliţie, acuzându-l pe Ghezea de şantaj.

Mihai Ghezea a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, într-un dosar în care Dan Diaconescu şi Doru Pârv sunt acuzaţi de şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici